• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ateş Nesin, yoğun bakımda

Ateş Nesin, yoğun bakımda
Ünlü yazar Aziz Nesin’in turizm rehberi ve yazar oğlu Ateş Nesin, pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Durumu ağırlaşan Ateş Nesin yoğun bakıma alındı

İSTANBUL- Turkiyeturizm.com yazarı, ünlü yazar Aziz Nesin’in turizm rehberi ve yazar oğlu Ateş Nesin, pankreas kanseri nedeniyle Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alındı. Uzun süredenberi evinde tedavi gören Ateş Nesin’in son dönemde durumu ağırlaşmıştı.

ates-nesin3.jpg

Eşi Ayşegül Nesin, evde umutla Ateş Nesin’in iyileşmesini beklediklerini, ancak durumu ağırlaşında hastaneye kaldırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ateş Nesin’i hastanede kardeşleri Ali Nesin ile Ahmet Nesin’in ziyaret ettikleri öğrenildi.

ates-aysegul-nesin.jpg

Ateş Nesin’in eşi Ayşegül Nesin facebook’tan şöyle bir duyuru yaptı:

Sevgili Dostlar ;
Maalesef ki sizlere Ateş'den iyi haber veremiyorum.
Mayıs ayında öğrenmiş olduğumuz hastalığımız ( Pankreas CA ) nedeni ile 03 Ekim tarihinden itibaren yoğun bakım ünitesine alındı.
Geçen beş aylık süreçte yanımızda olan eş , dost , akraba ve kardeşlerimize teşekkür ederiz.
Sağlıcakla Kalın ;
-S Ayşegül S Nesin

DAHA ÖNCE BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ
Ateş Nesin, daha önce beyin kanaması nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi’nde tedavi gördü. Atalarının memleketi Şebinkarahisar’da katıldığı bir panelden sonra İstanbul’da yer aldığı bir televizyon programında fenalaşan Ateş Nesin, hafif beyin kanaması ile hastaneye kaldırılmıştı.
Doktorların müdahalesi sonucu büyük bir tehlike atlatan Ateş Nesin, kısa sürede kendine gelmişti. Yaklaşık 21 gün süren tedaviden sonra tekrar normal yaşamına dönmüştü.
Tedavi gördüğü dönemde Ateş Nesin "Benim gibi hareketli bir insanın yatağa bağlı olması sıkıntı veriyor. Bize yatak yakışmıyor" diyordu.

ates-nesin6.jpg

ÇOCUKLUĞUNU DEDESININ YANıNDA GEÇIRDI
Ateş Nesin, yaşamıyla ilgili şu bilgileri vermişti.
Dedem Şebinkarahisar’ın Ocaktaş adındaki köyünden gelmiş İstanbul’a yerleşmiş. İstanbul’da değişik işlerde çalışmış, en son Heybeliada’da bahçıvanlık yapıyordu. Ben çocukluğumu daha çok dedemin yanında geçirdim. Babamı hapis, gözaltı derken göremezdik. Dedem dini bütün insandı. II. Abdülhamit hayranı, sıkı bir Atatürk düşmanı idi. Ama bütün bunlara rağmen babamı desteklerdi. Çağdaş bir yapısı vardı.

ates-nesin-kitap1.jpg

BEN VE BABAM AZIZ NESIN
Ateş Nesin’in daha önce yayınlanmış “Olta” adında bir kitabı var. Nesin’in ikinci kitabı “Ben ve Babam Aziz Nesin” eylül ayında Nesin Yayınları arasında piyasaya çıktı. Kitapta Nesin, merkezde babası olmak üzere kendi yaşantısını şöyle anlatıyor: “Babam ile ilgili çok kitap yazıldı. Ben daha ziyade bilinmeyen, onun çok özeline, özelimize inerek yazmaya çalıştım. Türk halkı babamı daha iyi anlasın istiyorum. Benim babam demokrat bir adamdı. Hiç kimsenin inancına, dinine karışmamıştır. İnanana saygı gösterirdi. Her şeyden önce babası dindardı. Ona çocukluğunda dinî eğitim aldırmıştı.”

ates-nesin8.jpg

İTALYA’DA TIYATRO OKUDU
Ateş Nesin, Kars’ta doğdu. İtalyan Lisesi’ndeki eğitiminin ardından liseyi Kadıköy’deki Özel Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İtalya’daki Bologna Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin tiyatro bölümünü bitirdi. Ünlü tiyatro yönetmeni Luigi Sguarzina ve ünlü yazar ve semiolog Umberto Eco’nun öğrencisi oldu. 25 Ağustos 1980’de kısa bir süre için Türkiye’ye gelen Ateş Nesin, 12 Eylül askeri harekâtında gözaltına alındı. Elinden pasaportu alınan Nesin, üç yıla yakın yurtdışına çıkamadı. Bir süre babasının “Nesin Vakfı”nda görev yapan Ateş Nesin daha sonra turizm sektörüne girdi. Uzun yıllardanberi turist rehberliği ve yazarlık yapıyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.