• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Atatürk’ü şükran ile anıyoruz

Atatürk’ü şükran ile anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz komutan Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, minnet, şükran ve rahmetle anıyor ve arıyoruz.

İSTANBUL- Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz komutan Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bedeller ödenerek kurduğu Cumhuriyeti ve çağdaş eserlerini sonsuza kadar yaşatmanın herkesin en önemli görevi olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Onu anıyor ve arıyoruz.

ataturk2.jpg

Atatürk büyük komutanlığı yanında, devlet adamlığı ve reformcu kimliği ile dünyaya örnek bir liderdi.
Atatürk Haftası, 10 Kasım 1938 günü saat 9'u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen etkinliklerde yurtseverliği, inkılapları ve ilkelerinin anlatımı ile anılıyor.

ataturk-koc.jpg

10 Kasım günü Anıtkabir ziyaret edilerek, başkent Ankara'da resmi tören yapılıyor. Türkiye'nin genelinde de yas tutuluyor. Her yıl 10 Kasım günü trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek veriliyor ve bayraklar yarıya indiriliyor.

ned-pamphilion-ressam.jpg

İNGİLİZ RESSAM’DAN "HER YER MUSTAFA, HER YER KEMAL"

İngiliz ressam Ned Pamphilon, 24 saatlik performansla Atatürk'ü resmedecek. Atatürk hayranlığı ile tanınan Pamphilon, Palladium Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçilerin önünde 24 saatlik performansla yapacağı tablo için 9 Kasım sabahı çalışmaya başlayacak. Çalışmasını 10 Kasım sabahı 09.05'te tamamlamayı planlayan sanatçının resmi, AVM'yi ziyaret edenler tarafından görülebilecek. Ayrıca, Pamphilon'un "Her Yer Mustafa Her Yer Kemal" isimli yeni sergisi ve daha önce sergilenen "Atatürk'ün Gözleri" adlı eseri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak

ressam-ned2.jpg

İSTANBUL ESERLERİ

İstanbul için en fazla eser üreten yabancı ressamlardan Ned Pamphilon, yeni sergisi ile 29 Ekim ve 10 Kasım’ın anılmasını amaçlıyor. Her Yer Mustafa Her Yer Kemal sergisinde, Mustafa Kemal Atatürk’ü konu edinen eserler ve birbirinden renkli Atatürk tabloları yer alıyor.
Sergi için yeni resimler hazırlayan Pamphilon, “Atatürk’ün Gözleri” adlı eserini de yeniden ziyaretçilerle buluşturacak.
Pamphilon, Mustafa Kemal Atatürk‘ün dünyanın her ülkesinde saygı gören vizyonerliği, liderliği, ülke sevgisi ve barış severliğinin özellikle bugünün tüm toplumları tarafından örnek alınması gereken önemli ilkeler olduğunu vurguluyor.

ressam-ned1.jpg

Ünlü ressam, 07 Kasım Cuma günü hayranları için bir imza etkinliği de gerçekleştirdi. Pamphilon, 9 Kasım sabahı başlayacağı resim maratonunu 10 Kasım sabahı 9’u 5 geçe tamamlayarak 24 saatlik bir çalışma ile farklı bir Atatürk tablosunu resmetmeye çalışacak. Maraton kapsamında Atatürk’ün yeni bir eserini tuvale taşıyacak olan sanatçının çalışması da tüm ziyaretçiler tarafından 24 saat boyunca izlenebilecek.
Sergi kapsamında Ned Pamphilon’un tasarladığı bazı ürünler de İstanbul 1881 markasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Sadece Atatürk’ü değil İstanbul’un güzelliklerini de konu edinen pek çok farklı ürün, ziyaretçiler ile buluşacak. Ned Pamphilon’un Atatürk’e duyduğu hayranlığını renkleriyle birleştiren Her Yer Mustafa Her Yer Kemal resim sergisi 11 Kasım’a kadar Palladium Alışveriş Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.

NED PAMPHILON KIMDIR?
İstanbul hayranlığı ile bilinen ressam, Türkiye’yi ilk defa 1988 yılında turistik amaçla ziyaret etmiştir. İlk ziyareti sırasında İstanbul’u, Türkiye’yi ve Türk insanını çok seven ünlü ressam, 1999 yılında Kapalıçarşı’da İstanbul ve Türkiye’yi tüm dünyaya tanıtmayı amaç edinen İstanbul? Yeah isimli ilk sergisini açtı. Ned, 1999 yılından bu yana İstanbul’un renkli yüzünü tüm dünyaya tanıtmak için Boğaziçi Köprüsü’nün altını gökkuşağının 7 rengine boyama projesi üzerinde çalışıyor.

ned-ressam.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.