• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Atatürk Havalimanı kapanacak

Atatürk Havalimanı kapanacak
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yeni havalimanının yapılmasıyla birlikte 2023 vizyonunu tamamlayacağını bildirdi.

KASTAMONU- Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul'a yapılan 3. havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı'nın kapanacağını söyledi. Topçu, Atatürk Havalimanı’nın yetersiz gelmeye başladığını ve bu yüzden yeni havalimanının yapılmasıyla birlikte 2023 vizyonunu tamamlayacağını bildirdi.

ataturk-havalimani-eski2a.jpg

Topçu, İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanın Atatürk Havalimanıyla aynı hava sahasını kullanacağını ve bu durumda iki tarafın çalışmasının zor olacağını belirterek şöyle konuştu: "Atatürk Havalimanı yetersiz gelmeye başladı. Türkiye, 500 milyar dolar ihracat yapan bir merkez olmayı hedefliyor. Böyle bir iddiamız varken, böyle bir havalimanı olması bizim dezavantajımızdır. Yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Çünkü aynı hava sahası kullanılacak. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Şu anda İstanbul'da yapılacak havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıyabilecek. Bu da dünyanın en büyük havalimanı olma anlamına geliyor. Şu anda dünyada en çok yolcu kapasitesi olan havalimanı, Atlanta'dır. 90 milyon yolcu taşıyor. İnşallah bunu da geçmiş olacak."

ahl-pisti2.jpg

ATATÜRK HAVAALANı KÜÇÜK KALDı
THY Başkanı Hamdi Topçu, “Avrupa’da 15 ile 60 kilo metre arasında değişin havaalanları var. Atatürk Havaalanı, 10 kilometre ile en küçük havalimanları arasında yer alıyor. Şu anda sivil havacılık anlaşmalarında şöyle bir madde bulunuyor. Kaç frekans uçak alırsan, aynı miktarda karşı tarafa veriyorsunuz. Yani havayolları, Atatürk Havalimanından bende uçmak istiyorum diyor, slot yoksa bende vermek diyor. Buda bizleri çok zor durumda bırakıyor. Bizde istiyoruz, Atatürk Havalimanına diğer havayolları da gelsinler. Çünkü bizim havamız sahasından yolcu taşıyor. Bunun üzerine hükümetimiz bir karar aldı. Şuanda İstanbul’da yapılacak havalimanı, bütün fazları bittiği taktirde 150 milyon gibi bir yolcu taşıyabilecek. Buda dünyanın en büyük havalimanı olma anlamına geliyor. Şu anda dünyada en çok yolcu kapasitesi olan havalimanı, Atlanta’dır. 90 milyon yolcu taşıyor. İnşallah bunu da geçmiş olacak” diye konuştu.

İSTANBUL HAVACıLıKTA MERKEZ OLSUN
Atatürk Havalimanı’nın Türkiye’nin vizyonunu 2023 yılına taşıyacak bir havalimanı olmadığını söyleyen Topçu, şöyle devam etti:
“Muhakkak bu havalimanı yapılacak. Büyük ihtimalle de yeni havalimanı yapılınca Atatürk Havalimanı kapanacak. Çünkü aynı hava sahasını kullanıyor. İki havalimanının aynı anda çalışması zordur. Bu, havalimanı da 29 Ekim’de açılacağı açıklandı. İnşallah açılır, Türkiye’nin bu dar boğazları kalkmış olur. Yok denilen konumdan artık herkes gelsin, herkes İstanbul’u kullasın, İstanbul havacılıkta merkez olsun. İstanbul, üç imparatorluğu başkentlik yapmış dünya sivil havacılığının yüzde 66’sının üzerinden geçmiş bir ülke olarak aldığımız pay, 1.9’dur. İyi yoldayız, inşallah bu rakamlar biraz daha yukarı çıkar. Bu, dünya devletlerinin havacılık pastasından payımızı biraz daha arttırmış olacak. Türkiye’nin 2023 vizyonu için yeni havalimanı muhakkak şart, kendi havalimanımızı kendi ihtiyaçlarımıza göre yapma hakkına her zaman sahibiz. Bu havalimanını da hükümetimiz, şu anda yapıyor.”
İlk olarak haftada 7 uçak seferlerinin Tayland’a düzenleneceğini belirten Topçu, uçuşların yakın zamanda başlayacağını ifade etti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.