• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Atatürk Akdeniz Kıyısı'nda fotoğraf sergisi açıldı

Atatürk Akdeniz Kıyısı'nda fotoğraf sergisi açıldı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’nci yılına özel ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ başlığı altında tören düzenlendi ve karma sergi açıldı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA -
- Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’nci yılına özel ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ başlığı altında tören düzenlendi ve karma sergi açıldı. Sergide Atatürk’ün Antalya’da bulunduğu sıradaki fotoğraflar, gazete manşetleri ile öğrencilerin dereceye giren resimleri yer aldı.

ataturk-akdeniz-kiyisinda.jpg

6 Mart 1930 yılında Antalya’ya anlamlı bir ziyaret gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel ziyareti anlamlı etkinlikler kutlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yılı ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ başlığı altında düzenlenen tören ve karma sergiyle anıldı. Sergi açılışı öncesinde Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonunda tören düzenlendi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Jandarma Komutanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, törene katılanları Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek adına selamladı.

ataturk-akdeniz-kiyisinda-001.jpg‘HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR’
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 günü Antalya halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını belirten Cansel Tuncer; “Bir hafta kadar Antalya da kaldı. Sahilleri gezdi. Şelaleleri gördü. Tarihi ve kültürel eserleri inceledi. Halkla bir araya geldi. İncelemelerde bulundu. Lara yolu üzerinde o zamanki adı Rumkuş olan yere gittiklerinde Atatürk karla kaplı Beydağlarını, sahilleri, denizi uzun uzun seyreder ve ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’ sözüyle Antalya’ya olan hayranlığını dile getirdi. Bulunduğu yerin adını yanındakilere sorduğunda Rumkuş olduğunu öğrenince, Türk topraklarında Türkçe adın olması gerektiğini söyleyerek adının Erenkuş olarak değişmesini ister. Her yaptığını ve her söylediğini gün geçtikçe daha çok anladığımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 91 yıl önce Antalya için söylediği o tarihi sözün ne kadar yerinde olduğunu bu gün çok daha iyi anlamaktayız” diye konuştu.

BİZE SORUMLULUK VERDİ “Antalya ziyaretinde kendisini en çok etkileyen kentimizin sahip olduğu doğal güzellikleri ve sıcak kanlı Akdeniz halkının kendisine gösterdiği içten sevgisi olmuştur” diyen Cansel Tuncer; sözlerini şöyle tamamladı. “Söylediği sadece Antalya’nın güzelliğine duyduğu hayranlık değildi. Bizlere Antalya’nın güzelliğini korumamız için verdiği bir sorumluluktu aynı zamanda. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan dünya kenti Antalya’mızın Ulu Önderimiz Atatürk’ün Dünyanın en güzel yeri olarak taçlandırdığı Antalya’mızın güzelliklerinin korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, yoluna sözüne ve bize bıraktığın Antalya emanetine her daim sahip çıkacağız Atam. Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir ve şüphesiz ki Antalya Atatürk’ün izindedir”

MUHTEŞEM SERGİ
Törende ayrıca ilköğretim okulları arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Törenin ardından ‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Atatürk’ün Antalya’da bulunduğu sıradaki fotoğraflar ve gazete manşetleri ile öğrencilerin dereceye giren resimleri yer aldı. Antalya protokolü sergiyi büyük bir hayranlıkla gezerken serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 2485 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.