• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Assan Hanil ile Sabancı Üniversitesi'nden sürdürülebilirlik iimzası

Assan Hanil ile Sabancı Üniversitesi'nden sürdürülebilirlik iimzası
Assan Hanil, otomotiv endüstrisi için sürdürülebilir çözümler elde etmek amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler doğrultusunda Sabancı Üniversitesi ile iş birliği anlaşmasına imza attı.

İSTANBUL- Assan Hanil, Sabancı Üniversitesi teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi Inovent ile iş birliğine giderek otomotiv endüstrisi için sürdürülebilir çözümler elde etmek adına önemli bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Assan Hanil, otomotiv endüstrisi için sürdürülebilir çözümler elde etmek amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler doğrultusunda Sabancı Üniversitesi ile iş birliği anlaşmasına imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Assan Hanil, sektörün sürdürülebilirlik yolculuğuna katkı sunmaya devam ediyor. Şirket, son olarak Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Türkiye'nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi Inovent ile iş birliğine giderek otomotiv endüstrisi için sürdürülebilir çözümler elde etmek adına önemli bir anlaşma imzaladı.

AR-GE ve inovasyon odağındaki çalışmaları sonucu araç hafifletme, enerji verimliliği, biyoplastik ham madde gibi kritik alanlarda projeler üreten Assan Hanil ile Sabancı Üniversitesi Inovent arasında imzalanan danışmanlık anlaşması çerçevesinde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜMER) Üst Yöneticisi (CEO) Devrim Özaydın ve TÜMER Akademik Direktörü Doç. Dr. Burcu Saner Okan katıldı.

İş birliğiyle birlikte otomotiv endüstrisine yönelik yeni nesil polimer malzeme geliştirilmesi, karbon ayak izinin inovatif çözümlerle azaltılması, araç hafifletme için çözümler sunulmasına ilişkin ortak projeler üretilmesi ve sektöre dair sürdürülebilir çözümler elde edilmesi hedefleniyor.

"SEKTÖRÜMÜZÜN GELECEĞİNİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FAALİYETLERİ BELİRLEYECEK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, otomotiv sektörünün sürdürülebilirlik yolculuğuna katkı sunmaya devam ettiklerini bildirdi.

Artan faaliyetleri ve üretimleriyle doğru orantılı bir şekilde sürdürülebilirlik faaliyetlerini de çeşitlendirdiklerini ve geliştirdiklerini aktaran Güner, bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliklerine son derece önem verdiklerini vurguladı.

Güner, "Sektörümüzün geleceği sürdürülebilirlik faaliyetleriyle belirlenecek. Biz de bu vizyon ışığında ürettiğimiz, özellikle hafifletme odaklı, verimlilik sağlayan ve sürdürülebilirliğe katkı sunan teknolojilerimizi kararlılıkla geliştirmeye devam edeceğiz. Bugün Sabancı Üniversitesi Inovent ile başlattığımız bu değerli iş birliği ile de hem sektörün hem de ülkemizin sürdürülebilirlik yolculuğuna ciddi katkılar sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 680 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.