• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Aşı turizmine Maldivler’de katıldı! Tatile gidene aşı yapacaklar

Aşı turizmine Maldivler’de katıldı! Tatile gidene aşı yapacaklar
Maldivler Turizm Bakanı Abdulla Mausoom, Maldivler’in ülkenin sert darbe almış turizm sektörünü canlandırma amaçlı üç yönlü girişimin bir parçası olarak ziyaretçilere varışta aşı sunacağını açıkladı

MALDİVLER-  Maldivler Turizm Bakanı Abdulla Mausoom, Maldivler’in ülkenin sert darbe almış turizm sektörünü canlandırma amaçlı üç yönlü girişimin bir parçası olarak ziyaretçilere varışta aşı sunacağını açıkladı.

Pandemi dünyadaki birçok turistik yeri zora soksa da önce dijital göçebelikle başlayan hikayesine Maldivler, aşı turizmiyle devam ediyor.  Maldivler Turizm Bakanı Abdulla Mausoom'ın açıklamasına göre Maldivler, ülkenin en çok etkilenen seyahat sektörünü canlandırma amaçlı üç yönlü girişiminin bir parçası olarak yakında ziyaretçilere aşı sunacak.

maldivler-turizm-bakani-abdulla-mausoom.jpegAbdulla Mausoom Çarşamba günü CNBC’ye verdiği demeçte, turistleri “ziyaret etmeye, aşılamaya ve tatile” teşvik eden “3V” stratejisinin ülkeyi ziyaret etmek için “daha uygun” bir yol sağlayacağını söyledi.

maldivler-turizm-bakani-abdulla-mausoom-002.jpeg

ŞU ANDA PCR TESTİ ZORUNLU

Şu anda, Maldivler ziyaretçileri giriş hakkı kazanmak için negatif PCR testi ve otel rezervasyonu belgesi sunmaları gerekiyor. Mausoom, ülkenin Sağlık Koruma Dairesi’nin ”çok yakında - hatta belki bu hafta” aşılanmış gelenlere kısıtlamasız girişle ilgili bir açıklama yapmaya hazır olduğunu söyledi.

maldivler-turizm-bakani-abdulla-mausoom-007.jpegGüney Asya’da tropikal plajları ve tertemiz suları ile ünlü bir takımada olan Maldivler, turizm endüstrisine büyük ölçüde bağımlı. Gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık yüzde 67′si doğrudan ve dolaylı olarak turizm sektöründen elde ediliyor. Turizm bakanı, ziyaretçilere aşı uygulaması için bir zaman çizelgesi hazırlamayacak. Hükümetin önceliğinin, yerleşik nüfusun tamamını aşılamak. Ancak, bu süreç tamamlandığında ülke dışardan gelenleri de aşılamaya hazır olacak.

maldivler-turizm-bakani-abdulla-mausoom-001.jpeg

YÜZDE 53'Ü AŞILANDI

Maldivler'de yaşayanların yüzde 53'ü aşılandı. Turizm sektöründe ise aşılanma oranı yüzde 90'ı buldu. Tüm bu oranlar ilk doz aşılama için geçerli.  Mausoom, gelenler için tedarikin bir sorun olmayacağını söyledi. Ülkenin Hindistan, Çin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aşıların adil ve eşit bir şekilde dağıtılmasını amaçlayan Covax programından aşı bağışları aldığını söyledi. Maldivler ayrıca Singapur’dan ek malzeme siparişi verdi.

Mausoom, “Maldivler’de arzın bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü nüfusumuz nispeten az. Çeşitli kuruluşlardan ve dost ülkelerden aldığımız kota da yardımcı olacaktır” dedi. Mausoom, aşı turizmi girişiminin ülkenin bu yıl 1,5 milyon turist gelişi ve 10 milyon gece yatma hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için gerekli bir strateji olduğunu söyledi.

maldivler-turizm-bakani-abdulla-mausoom-006.jpegMaldivler Turizm Bakanı Abdulla Mausoom dijital göçebeliğin de artışına vurgu yaparak, "Maldivler’den çalışmak artık çok moda hale geliyor. Çok zengin yöneticiler görüyorsunuz, şirket yöneticileri buraya geliyorlar ve burada oturuyorlar" dedi. Maldivler bu yıl 350 bin ziyaretçi aldı. Çünkü tatilciler - özellikle yakındaki Hindistan’dan - ülkenin sınırlı giriş koşullarından yararlanıyorlar.

Bu arada, konuklar daha uzun süreli konaklamalar için rezervasyon yapıyorlar ve birçoğu adaları iş tatili için bir varış noktası ya da işlerini yürüteceği bir rota olarak kullanıyor. Mausoom, turistlerin hem birinci hem de ikinci dozlarını almaya devam etmesiyle bunun devam edeceğinden umutlu olduğunu söyledi

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.