• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 12 °C

Arsa fiyatları katlanacak

Arsa fiyatları katlanacak
İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor.

İSTANBUL - Avrupa’nın en büyük altyapı projesi arsa sahiplerine yaradı. İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor.
TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Koordinatörü Bilge Beller Özçam, İstanbul- İzmir otoyol projesinin bölgeye turizm, sanayi ve konut sektörlerinden yatırımcı çektiğini belirterek, “Bölgedeki arsa ile konutlar yola olan cephe ve mesafesine göre metrekare başına 400-600 lira arasında alıcı buluyor. Otoyol inşaatının sonlarına doğru fiyatların 1.000 lira mertebelerine kadar çıkacağı tahmin ediliyor” dedi.

870 MİLYON TL CEPTE
Özçam, projede öncelikli hedefin 2015 yılına kadar İstanbul-Bursa güzergâhının bitirilmesi olduğunu belirterek, projenin 7 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Bilge Beller Özçam ayrıca projenin İzmit-Körfez geçişiyle, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyoluna ilişkin yılda 870 milyon TL tasarruf sağlayacağına da dikkat çekti. Beller Özçam İzmir Kemalpaşa’da en somut arsa fiyat artışlarının yaşandığını belirtti.

MALİYETİ 16 MİLYAR $
Özçam, İstanbul-İzmir otoyolu projesinin Avrupa’da en büyük, dünyada ise ikinci olduğunu söyledi. Projenin toplam maliyetinin 16 milyar dolar olduğunu da sözlerine ekledi.

Akşam

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.