• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Arkasair 10 yaşında

Arkasair 10 yaşında
İzmir Merkezli Arkas Holding şirketlerinden Arkasair, 1998 yılından beri iki uçağı ile özel jet servisi ile VIP ulaşım hizmeti veriyor.

İZMİR- ArkasAir'in 10. hizmet yılında filosuna yeni bir jet uçağı dahil edeceği bildirildi. Filoya katılacak olan sekiz yolcu kapasiteli ve üç mürettebatlı yeni jetin 5 bin 741 mil uçuş menziline sahip olduğu ifade edildi.  Özel jet servisinde 10. hizmet yılına giren Arkasair’e yurtdışından da yoğun ilgi gösteriliyor.

İzmir Merkezli Arkas Holding şirketlerinden Arkasair, 1998 yılından beri VIP ulaşım hizmeti veriyor.

Arkasair, her ikisi de Bombardier yapımı Challenger 604 ve Learjet 60 tipi iki jetten oluşan filosuna Mayıs ayında Bombardier'in Challenger 300 tipi bir iş jetini daha katacak.

Arkasair'in filosundaki dokuz yolcu kapasiteli Challenger 604 870 kilometrelik hıza ulaşabiliyor ve tek seferde 7500 mil kat edebiliyor.

Yedi yolcu kapasiteli Learjet 60 tipi jet ise tek seferde 2200 mil yapabiliyor.

Filoya katılacak olan Challenger 300 ise sekiz yolcu ve üç mürettebat kapasiteli, 5741 mil uçuş menziline sahip.

Alanında Türkiye'nin ilk ISO 9001 belgesini almaya hak kazanan Arkasair, Adnan Menderes Havalimanı’nda 1535 metrekarelik kapalı alana sahip.

Arkasair'in terminalinde 1000 metrekarelik hangar ve ayrıca yolcular için özel VIP salonu da yer alıyor.

Arkasair, kusursuz sicile sahip pilotlarıyla da fark yaratıyor.

Uçuş ortalaması 6500 saat olan Arkasair'in pilotları, her sene kendi uçak tipleri için eğitim görüyor.

Sektörde ortalama 22 yıllık havacılık / askeri bakım tecrübesi olan teknik ekip ise uçakların hat bakımını gerçekleştiriyor.

 

JETLER 2007’DE YERE İNMEDİ

Arkasair, sahip olduğu bu güçle 2007 yılında yüksek bir performans yakalamayı başardı, şirketin 2007 cirosu ise 11 milyon dolara ulaştı.

Arkasair'in deneyimli uçuş ekibi, 266 uçuşta 1820 saat havada kalarak 764 bin mil kat etti ve 1579 seçkin yolcusunu diledikleri havaalanlarına ulaştırdı.

Bu yoğun trafikte müşterilerinin taleplerini karşılamak için zaman zaman uçak kiralama yoluna giden Arkasair, 437 saatlik 73 adet ek uçuş gerçekleştirdi.

Arkasair'in yolcu portföyünün yaklaşık yüzde 90'ı yurtdışından, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna ve Birleşik Arap Emirliği vatandaşı işadamlarından oluşuyor.

 

UÇUŞ SAATİNİ YOLCU BELİRLİYOR

Özel jet müşterilerinin kusursuz organizasyon beklentilerinin bilincinde olan Arkasair pazarlama bölümü, bunu sağlamak için uçuş onayı alınmasından uçuş tamamlanıncaya kadar iletişim halinde yolcularına en mükemmel hizmeti vermeye çalışıyor.

Her zaman yolcuların konforunu ön planda tutmayı kendine misyon edinen Arkasair, uçuş saatlerini yolcuların kendi programlarına göre belirliyor.

Bütün yolcular, havalimanı uygun ise VIP jetler için yapılmış olan Genel Havacılık Terminallerinde veya VIP salonlarında kaptan pilot tarafından karşılanıyor. Güvenlik birimleri izin veriyorsa gümrük işlemlerinden uçağa bininceye kadar yolculara eşlik ediliyor.

Aynı şekilde varış noktasında da yolcuları araçlarına kadar uğurlanıyor.

Talep edildiği takdirde varış yerinde limuzin veya helikopter transferi de sağlanıyor. Arkasair yolcularının uçuşlarının konforlu geçmesi ve hoşça vakit geçirmesi için de gayret gösteriyor.

Bayan yolcular uçuş ekibince jet kapısında çiçekle karşılanıyor.

Uçuş bitiminde yolculara Türkiye'ye has hediyeler veriliyor.

Arkasair'i sık kullanan yolcuların özel günleri takip ediliyor, eğer o günlerde Arkasair ile uçuyorlarsa farklı armağanlar veriliyor.

İkram konusunda da özel isteklerin karşılanmasına özen gösteriliyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.