• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Arıduru rşvti yalanladı

Arıduru rşvti yalanladı
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Ali Tarhan'dan uçuş ruhsatı karşılığında rüşvet istediği yönündeki iddiaları asılsız ve çirkin olarak nitelendirdi.

ANKARA -Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, TT Air'in sahibi Ali Tarhan'dan uçuş ruhsatı karşılığında rüşvet istediği yönündeki iddiaları asılsız ve çirkin olarak nitelendirdi.

Ali Arıduru, iddia sahibi şirketin yetkilisiyle uçağa bindiği ve konuya ilişkin görüşmelerde bulunduğuna yönelik gazete haberini yalanladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Arıduru, gazetecilere yaptığı açıklamayla hakkındaki rüşvet iddialarını yalanladı. Konuşmasında, rüşvet aldığı savunulan gazete haberinin içeriğine yer veren Ali Arıduru, kendisiyle ilgili söylenenlerin çirkin ve asılsız olduğunu söyledi.

Arıduru, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları uluslararası kurallara ve milli mevzuata göre değerlendirmelerde bulunur. Bu konuda kurumumuzun herhangi bir kuruma ayrıcalık tanıdığımız doğru değildir" diye konuştu.

Haberde ifade edildiği gibi Ali Tarhan'la herhangi bir yolculuğunun olmadığını kaydeden Sivil Havacılık Genel Müdürü, TT'yle herhangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Arıduru, "İftira konusunda yasal haklarımı saklı tutuyorum. Kurum bu konuda gereken süreci işletecek. Bununla birlikte Ulaştırma Bakanlığı'ndan hakkımda soruşturma başlatmasını istedim" şeklinde konuştu.

Uçuş tekniği ve güvenliği ile ilgili kendisinde bir çok belgenin mevcut olduğunu belirten Ali Arıduru, zaman içerisinde medyayla bilgilerin paylaşılacağını duyurdu. Arıduru, iftirayı reddettiğine işaret ederek, yargı sürecini başlattığına temas etti.

Vatan Gazetesi, bugünkü haberinde sürmanşetten TT Air Genel Müdürü Ali Tarhan'ın sözlerini referans göstererek, "Genel Müdür Benden 800 Bin Dolar Rüşvet İstedi" başlıklı haber yapmıştı.

Haberde Ali Tarhan'ın sözlerine istinaden "Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, beni Ankara-İstanbul uçağına bindirip, uçuş ruhsatı karşılığında rüşvet istedi" ifadelerine yer verilmişti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.