• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Araplara Giresun’da tanıtılıyor

Araplara Giresun’da tanıtılıyor
Arap dünyası IV.METEX Turizm Etkinliği Giresun Valisi Hasan Karahan’ın desteğiyle Mercan Turizm’in organizasyonuyla Giresun’da yapılıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL / GİRESUN-
Arap dünyası turizimcilerini buluşturan IV.METEX Turizm Etkinliği Giresun Valisi Hasan Karahan’ın desteğiyle Mercan Turizm’in organizasyonuyla Giresun’da yapılıyor. Etkinlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gelen yaklaşık 42 seyahat acentesi Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile Ortadoğu acente ve tur operatörleri buluşuyorlar.

giresun1.jpg

cuneyt-mengu.20150413230657.jpg

Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü, daha önceleri Karadeniz bölgesinin diğer bölgelerini tanıttıklarını ve Giresun'un güzellikleriyle ihmal edildiğini belirterek "Giresun Arap turistler için çok büyük özelliklere sahip bulunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları Arap dünyasının ilgisini çekecektir. Bu etkinlik ile Giresun turizminde büyük gelişmeler olacaktır" dedi. 

BAŞARILI ORGANİZASYONLAR YAPILDI
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine Türkiye’deki yeni destinasyonlarını tanıtımını amaçlayan etkinlik Ankara, İstanbul ve Bursa’da yapıldı.
Bu kez 16 Nisan 2015’te Giresun New Jasmin Hotel’de yapılacak etkinlikte açılış töreni sonrası yabancı konuklar Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi otelcileri ve turizm profesyonelleri ile B2B ortamında bir araya gelecekler. Daha sonraki günlerde de konuklar Giresun ve çevresini tanıtma gezilerine katılacaklar. Giresun’un Gümbet ve Kulakkaya yaylalarında bulunan terihi yayla otellerinde konaklayacaklar.

vali-hasan-karahan1.jpg

GİRESUN TURİZMİ İÇİN VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Giresun Valiliği, Giresun’da Turizm Altyapı Hizmetlerinin bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı , kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapısının gerçekleştirilmesi ve işletilmesi için çalışmalar .aşlatmıştı. Bu amaçla Giresun’daki kültür ve turizmi koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinde turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının geliştirilmesi için planlamalar yürüttü. Giresun’un tanıtımı ve turizm yönünden gelişmesi amacıyla kurulan GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) ile 2015 yılı turizm sezonu için çalışmaları başlattı.

bursa-mercan.jpg

ARAP ÜLKELERİNDEN ÖNEMLİ ACENTELER KATILIYOR

Bu etkinliğe Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini oluşturan Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan , Tunus, Umman, Ürdün, Yemen’den seçkin seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm profesyonelleri ve medya mensupları katılıyor.

ARAPÇA TANITIM MATERYALLERİ HAZIRLANDI
Fuar hazırlıkları olarak; Giresun Valisi Hasan Karahan’ fuar için hazırlıkların sürdüğünü belirterek GİRTAB tarafından Arapça broşürler, el ilanları, tur programları hazırlandığını söyledi. Ayrıca DOKA tarafından hazırlanan Arapça Giresun tanıtım filmi oüzenlenecek etkinlikte konuk acentelere izletilecek ve görüşmelerde CD şeklinde verilecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.