• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Araç kiralamada dev ortaklık

Araç kiralamada dev ortaklık
Doğuş Otomotiv, Avrupa'nın en büyük filo kiralama şirketiyle ortaklık yapıyor.

İSTANBUL- Avrupa'nın en büyük filo kiralama şirketi LeasePlan Corporation N.V ve otomotiv sektörünün önde gelen markası Doğuş Otomotiv ortaklığıyla operasyonel filo kiralama sektöründe hizmet verecek LeasePlan Doğuş şirketinin kuruluşu ve Türkiye stratejisi kamuoyu ile paylaşılıyor.

 

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, LeasePlan Corporation N.V. Güney Avrupa ve Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcısı Nick Salkeld ve LeasePlan Doğuş Genel Müdürü Bahadır Gören, işbirliğinin ayrıntılarını  açıkladı.

vdf Filo Hizmetleri’nde LeasePlan’e Hisse Devri Anlaşması

 

Volkswagen Financial Services AG (VW) ile Avrupa’nın lider filo kiralama şirketi LeasePlan Corporation N.V arasında, Doğuş Otomotiv’in de iştiraklerinden olan Vdf Holding A.Ş.’ndeki yüzde 51 oranındaki VW AG’ye ait hisselerin LeasePlan‘e devri konusunda anlaşma imzalandı.

 

Böylelikle LeasePlan, vdf Holding ve dolayısıyla vdf’nin filo hizmeti veren vdf Otomotiv Servis ve Tic. A.Ş.’ne (vdf “Filo Hizmetleri”) de ortak oldu. Doğuş Otomotiv’in ise mevcut ortaklık payı değişmedi.

 

LeasePlan 28 ülkede yürüttüğü faaliyetlerini 29 ülkeye çıkarırken; Türkiye pazarına girişi ile birlikte LeasePlan belirli mevcut uluslararsı müşterilerinin taleplerini karşılayabilecek.

 

Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklamada anlaşmanın otomotiv değer zincirinin tüm halkalarında büyüme anlayışları yönünde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

 

LeasePlan Hakkında

 

LeasePlan operasyonel filo yönetimi konusunda uzman uluslararası bir network şirketidir. 2006 yılı sonu itibarıyla 6300 çalışanı bulunan LeasePlan, 1.26 milyon araç ve 13.2 milyar Avro’luk lease portföyünü yönetmektedir.

 

Avrupa’nın lider operasyonel filo yönetim şirketi olan LeasePlan, Güney Afrika ve Baltık ülkeleri dahil olmak üzere Türkiye pazarına girmesiyle birlikte 29 ülkede faaliyet göstermektedir.

 

vdf Filo Hizmetleri Hakkında

 

2003 yılında operasyonel filo kiralama faaliyetlerine Doğuş Otomotiv iştiraklerinden vdf Holding çatısı altında başlayan vdf Filo Hizmetleri’nin, filo kiralama sektöründe yüzde 9’luk bir pazar payı bulunmaktadır.

 

Sektördeki ilk uluslararası şirket olma özelliğini taşıyan vdf "Filo Hizmetleri", portföyünü 2006 yılında %28 büyütmeyi başarmıştır. vdf Filo Hizmetleri 2006 yılında yeni kontrat sayısında %21 büyüme gerçekleştirerek, 450’den fazla kurumsal müşteriye hizmet vermektedir.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.