• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antica Locanda’da Milano lezzeti

Antica Locanda’da Milano lezzeti
Mimar Turhan Kaşo imzasıyla Arnavutköy’de açılan Antica Locanda Beldan Erkkul ile Gian Carlo Talerico “En iyi malzemelerle geleneksel İtalyan mutfağını sunuyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin değerli mimarlarından Turhan Kaşo imzasıyla Arnavutköy’de açılan Antica Locanda “En iyi malzemelerle en yalın şekilde pişirme” anlayışı ile  geleneksel İtalyan mutfağının tüm lezzetlerini sunuyor.
Sakaryalı bir tekstilcinin kızı Beldan Erkkul ile Milanolu Gian Carlo Talerico’nun yolu Milano’da buluşmuş. Sonra İstanbul’a gelmişler ve hayallerini süsleyen lokantayı yapacakları binayı bulmuşlar. Sonra mimar Turhan Kaşo’nun hünerli elleri değmiş ve ortaya “Antica Locanda” çıkmış. Gian Carlo Talerico mutfakta İtalyan mutfağının lezzetleri ile harikalar yaratırken eşi Beldan Erkkul’da konuklarla ilgileniyor. Antica Locanda, kısa sürede Akdeniz mutfağını sevenlerin uğrak yeri haline geldi.

antica-locanta-giris.jpg

ARNAVUTKÖY ANTICA LOCANDA’YI KAZANDI

Taksilarhi Rum Ortodoks Kilisesi’nin enkaz halindeki müştemilatını özenle muhteşem bir restorana dönüştüren mimar Turhan Kaşo “Bina iki duvardı. Kazdıkça yılların çöplerini topladık ve ortaya böyle bir mücevher çıkardık ve değer kazandırdık” diyor.
Turhan Kaşo Arnavutköy’e kazandırdığı Antica Locanda’da dostlarını özel bir yemekte ağırlarken duygularını şöyle dile getirdi.

antica-locanda6.jpg

AKDENİZ ESİNTİSİ

“Hep aklımda., siz değerli arkadaşlarımla İstanbul’da, Arnavutköy’de tasarladığım,  restore ettiğim Ortodoks Rum Kilisesine ait binada birlikte bir akşamı paylaşmak istiyordum.  Yaz, bitiyor, bitti derken ofis, çizimler, bir taraftan Patara vs koştururken şimdi tam da zamanı dedim.
Binayı İtalyan Restoranı olarak düşündüm, çizdim. Lakin ortaya  bir Akdeniz teması çıktığını düşünüyorum.  Akdeniz  içime  sinmiş olacak., Umarım beğeneceksiniz.
Şef  Milanolu ve ünlü biri. Sakın o profesyonellerden olduğunu düşünmeyin. Kalkan’ da paylaştığımız o ruhu yeniden yaşayalım. Sadece o kadarımız. Yabancılar yok.”

TAŞ İLE AHŞABIN BULUŞMASI
Turhan Kaşo’nun davetine katıldık. Bizi kapıda valeler karşıladı. Antica Locanda dışarıdan bakıldığında turuncu tenteli, sade tasarımlı zarif bir bina… İçeri girince size yüksek tavanlı eski bir yapı karşılıyor. Taş duvarlarla çevrili masaların yerleştiği büyükçe bir alan ve ahşap merdivenlerle çıkılan bir balkon. Arka bölümde ise ‘kurtarılmış bölge’ gibi ahşap ve taş işçiliğinin bir arada kullanıldığı kameriye alanı. Arkasındaki demir kapı kilisenin avlusuna açılıyor.
Üst katta otururken taş yapının çatısını kaplayan ahşap kaplama ve onu taşıyan bağlantı noktaları ile üzerilerindeki metal aksesuarlar gerçekten ilgi çekiciydi. Turhan Kaşo,”Bunları yaptırırken amele gibi çalıştım ve her noktası için ustaları adeta eğittim” diyor.

antica-locanda4.jpg

ÖNEMLİ DOSTLARLA BİRLİKTE OLDUK

Hürriyet’ten gazeteci arkadaşlarım Atılay Kandemir ile  Rıza Öziş ve yeni dostlarla birlikte olduk. Vefa Lisesi’nden HTS reklam’dan Niyazi Yılmaz’la eski günleri tazeledik, Ciner Grubu Reklam Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kurşunlu ile yeni projelerini konuştuk. Turhan Kaşo ile hem mimarlığı, hem de İstanbul sohbeti yaptık.

enginar.20141124095939.jpg

GÜZEL BİR İTALYAN YEMEĞİ YEDİK

İtalyan şarabı ile başladığımız yemek Milano’nun lezzetleri ile sunuldu. Kızarmış ekmek üzerine eritilmiş mozzarella peyniri ve kızarmış enginar ile başladık. Kızarmış enginar hoş bir tattı.

risotto2.jpg

Sonra taze porcini mantarlı risotto carnaroli a la minute geldi. Porçini mantarının rizottoya katttığı lezzet muhteşemdi.

biftek8.jpg

İnce dilimlenmiş ızgara dana fileto roka ve parmesan peyniri ile sunuldu.  Antica Locanda’nın patroniçesi Beldan Erkkol eşi Gian Carlo Talerico’nun en büyük sıkıntısının her zaman ayni kalitede ve standartta et bulmak olduğunu söyledi. Bu nedenle bir kasapla anlaştıklarını ve istedikleri gibi et hazırlattıklarını söyledi. Aslında bu doğru. Türkiye’de bir standart oluşmazsa mutfakta çalışanlar her zaman aynı lezzeti sunamazlar.  Yemeğin sonunda ise ev yapımı dondurma ikram edildi.

antica-locanda8.20141124100041.jpg

Biz özel balkonda yemek yerken aşağıdaki masalar dolmuştu. Hatta birileri için mumlu pasta yakılmış ve doğum günü kutlanıyordu.

ANTİCA LOCANDA
İstanbul’un tarihi eğlence bölgesi Arnavutköy’de balıkçıların arasından girildiğinde şirin bir sokağı izliyorsunuz.
Satış Meydanı sokak No 12 numara… Adem Baba Balıkçı’dan girince 50 m. kadar ileride sağda, turuncu tenteli, iki katlı bina… Kapıda araç için eleman size bekliyor. Lezzet ise anlatmakla bitmez…
Antica Locanda Çarşamba –Cumartesi günleri 12.00-14.30, Salı-Cumartesi günleri akşam 18.30-23.00, Pazar günleri 12.00-15.30 arası hizmet veriyor. Pazartesi günleri ise kapalı. Gitmek isteyenler 0212 287 9745 veya 0533 597 9445’I aramalı..

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.