• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

Antalya'ya tatile gelen turistleri Yörük Göçü büyüledi

Antalya'ya tatile gelen turistleri Yörük Göçü büyüledi
Antalya Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Cumhuriyet Meydanı-Karaalioğlu Parkı arasında yapılan temsili Yörük göçü ile başladı

Abdurrahman Büyükkeskin
Işıklar/Antalya
-Antalya'da sembolik  Yörük Göçü Antalya'ya tatile gelen turistleri büyüledi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali göç duasıyla Yörük göçü ile başladı. Göç yürüyüşünde Yörükler kültürlerini yansıtan kıyafetleri ve kervanlarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

yoruk-gocu-.jpgyoruk-gocu--001.jpgAntalya’da 3-4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali Cumhuriyet Meydanı-Karaalioğlu Parkı arasında yapılan temsili Yörük göçü ile başladı. Açılış programına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Çanakkale Çan ilçesi Belediye Başkanı Harun Arslan, Yörük Türkmen Dernekleri, hemşehri dernekleri ve Kosova’dan Kazakistan'a Türk dünyasından konuklar katıldı. Temsili Yörük Göçünü gören bazı Alman, Hollandalı, Belçikalı ve İskandinav ülke turistleri Yörüklerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Alman turist Maria Zedler, '' Muhteşem ve büyüleyici ve otantik bir tablo. Yörüklerin göçünü görünce  kendimi tarihi bir film sahnesinde zannettim. Otantik giysiler beni büyüledi.' dedi. 

yoruk-gocu--002.jpgyoruk-gocu--003.jpg Norveç Oslo'dan 9 günlük tatil için Antalya'ya geldiğini söyleyen İskandinav turist Ghita Olsen, Yörüklerin kendilerine özgü giysileri, ile geçiş yapmasının muhteşem bir manzara olduğunu söyledi. Ghita Olsen,'' Dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde tatil yaptım ama böylesi büyüleyici bir manzara ile karşılaşmadım. Yörüklerin kendilerine özgü otantik giysileri beni büyüledi. ' ifadesinde bulundu.  

yoruk-gocu--005.jpgyoruk-gocu--007.jpgYÖRÜK KÜLTÜRÜ KENTİ SARDI

Halk oyunları gösterilerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı’na çelenk sundu. İstiklal Marşı ve Göç Duasının da okunmasının ardından Karaalioğlu Parkı’na kadar Yörük göçü yapıldı. Antalya caddelerinde Yörük göçü coşkusu yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Antalya Yörük İl Hatunu Sibel Gezen’in de katıldığı temsili göçte Yörük kültürü kenti sardı. Festival için Türk dünyasından gelen konuklar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler, birbirinden renkli geleneksel kıyafetleri ve halk danslarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

yoruk-gocu--010.jpgyoruk-gocu--011.jpgAT VE DEVE ÜSTÜNDE YÖRÜK GÖÇÜ

Davul zurna eşliğinde develer ve atlar üzerinde temsili göçlerini yapan Yörükler, büyük ilgi çekti. Antalyalılar göç güzergahı boyunca alkışlarla destek verdi. Turistler de Yörük göçünü ilgiyle izledi. Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde tamamlandı. Başkan Muhittin Böcek burada korteje katılanları tek tek selamladı.
yoruk-gocu--012.jpgyoruk-gocu--013.jpg

Bu haber toplam 3234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.