• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya'ya hızlı tren projeye alındı

Antalya'ya hızlı tren projeye alındı
Antalya'nın1926 yılından beri süren demiryolu rüyası, Bakanlığın Eskişehir-Ankara-Antalya hızlı tren projesini 2008 yatırım programına almasıyla canlandı.

ANTALYA- Antalya'nın 1926 yılından beri süren demiryolu rüyası, Ulaştırma Bakanlığı'nın, Eskişehir-Ankara-Antalya hızlı tren projesini 2008 yılı yatırım programına almasıyla birlikte yeniden canlandı. Antalya demiryolu projesini gündemde tutmak isteyen kent dinamikleri bu amaçla harekete geçti. Kent Konseyi, Ak Parti Milletvekili Sadık Badak öncülüğünde panel düzenlecek. Panelde, hızlı tren projesi ayrıntılarıya masaya yatırılacak...

 Antalya'nın yıllardır hayalini kurduğu ulusal demiryolu ağı projesi nihayet gerçek oluyor. Ulaştırma Bakanlığı Antalya-Ankara-Eskişehir hızlı tren projesini 2008 yılı yatırım programına aldı. Hızlı tren projesi Antalya için ulaşım açısından bir dönüm noktası olacak.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, hızlı tren hatlarının yapımına önümüzdeki yıl Antalya'da da başlayacak. Bu kapsamda Eskişehir-Antalya projesi işlerlik kazanacak. Projeyle birlikte iç turizm hacminin genişlemesinin yanında, Antalya Limanı'nın önemi artacak ve kent ekonomisi canlanacak.

Demiryolu projesinin fizibilite etüt çalışmaları 1926 yılında yapılan demiryolu projesinin yeniden sümen altı edilmesinin önlenmesi için kent dinamikleri harekete geçti. Bu amaçla Kent Konseyi, AKP milletvekili Sadık Badak'ın öncülüğünde 21 Ocak'ta ''Batı Akdeniz'in Ulusal hızlı Demiryolu Ağına Bağlanması ve İşletme Sistemi'' konul bir panel düzenleyecek.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, geçmiş yıllarda Antalya'ya demiryolu yapılması için eylem dahi yaptıklarını belirterek, hükümetin projeyi gündemine almasının dahi önemli olduğunu söyledi.

Kurt'a göre demiryolu projesi gündeme yatırım programına alınsada 2018 yılından önce demiryolunun hizmete girmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Genel Sekreter, hızlı demiryolu projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte kent ekonomisinde ciddi bir hareket geleceği inancındalar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.