• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya'ya hava yoluyla 13 milyon 138 bin turist geldi

Antalya'ya hava yoluyla 13 milyon 138 bin turist geldi
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak-30 Kasım'da hava yoluyla kenti ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak, 13 milyon 138 bin 88'e ulaştı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Pandemi sonrası bu sezon  deniz kum, güneşi, tarihi,kültürel yapıları, ören yerleri , doğal güzellikleri, sağlıklı ve güvenli turizm hizmetiyle turistlerin ilgi gösterdiği ve Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'ya 49 farklı ülkeden yılın 11 ayında 13 milyon 138 bin turist geldi. Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya turizmde 45 yıl içinde merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın girişimleriyle 5 bin yataktan 700 bin yatağa ulaştı. Antalya dünya turizminde bilinirlikte Avrupa'nın birinci dünyada 20'nci ülke konumunda. Antalya'da konaklama en fazla yatak artışının olduğu yer ise 300 bin yatak 245 beş ve dört yıldızlı otel ile Manavgat-Side destinasyonu yer alıyor.  

turist-alisveris-002.jpg

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak-30 Kasım'da hava yoluyla kenti ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak, 13 milyon 138 bin 88'e ulaştı.
Türkiye turizminin kalbine  en fazla turist gönderen ülkeler sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya ve Hollanda' dan oluştu. Deniz, kumu güneş, tarihi, kültürel yapıları, tarihi ören yerleri çokluğu ve , doğal güzellikleri, sağlıklı ve güvenli turizm hizmetiyle turistlerin ilgi göstermesi yanı sıra 98 ülkeden 145 bin yerleşik yabancının yaşadığı  bir dünya şehri oldu.

manavgat,-sukru-sozen-002.jpgANTALYA'DA EN FAZLA YATAK ARTIŞI MANAVGAT-SİDE DESTİNASYONUNDA
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olduklarını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, ''Konaklamada Türkiye ve Avrupa'nın en büyük turizm destinasyonuyuz. Ülkemize gelen turistin yüzde 17,5'ni ağlıyoruz. Antalya'ya gelen turistin yüzde 34'ünü bölge drestinasyonunda misafir ediyoruz. Manavgat-Gündoğdu ile Manavgat -Kızılot turizm bölgelerinde bulunan konaklama tesislerimizde yaklaşık 4 milyonun üzerinde turist misafir ettik. Manavgat'ı diğer destinasyonlarında ayıran en önemli özelliği üç tane barajı ,Side, Selge ve Lyrbe antik kentleri nedeniyle her türlü turizmi yapıldığı bir turizm bölgesi. Fakat bölgemizde turizm sezonu sona erdi konaklama tesislerinin yüzde 80'ı kapalı durumda açık olan otellerde personeli elinde tutmak için tesislerini açık tutuyor. Ülke ekonomisine yaklaşık 4,5 milyar dolar döviz girdisi sağlayan bacasız sanayi bölgesi. Bizde Manavgat Belediyesi olarak Konaklama Vergisinden pay almasını istiyoruz.'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.