• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya'ya gelen Polonyalı turist Rusları geçti

Antalya'ya gelen Polonyalı turist Rusları geçti
Unser Tour Turizm Sahibi Aziz Günyeli, Antalya'ya direk uçuşlar Varşova'dan sayısı artırılmalı. Pandemi döneminde Antalya bölgesinde açık olan otellere Polonyalı turistler can simidi oldu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE- MANAVGAT/ANTALYA-
Eylül ayında Antalya bölgesine gelen turist yoğunluğunu Polonyalılar oluşturuyor. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle Türk turizminin son 40 yılının en büyük krizini yaşadığını söyledi. Aziz Günyeli, “Antalya'ya direk uçuşlar Varşova'dan sayısı artırılmalı. Pandemi döneminde Antalya bölgesinde açık olan otellere Polonyalı turistler can simidi oldu” dedi.
polonyali-turistler--006.JPG
polonyali-turistler-.JPGAntalya Bölgesi'nde açık olan otellerin doluluk oranlarının yüzde 65 olduğunu belirten Günyeli, Antalya'da pandemi döneminde ''300 bin yatak kapasiteli Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat-Side. Açık olan otellerin turistlerin yüzde 60'nı Polonyalılar oluşturuyorlar. İkinci sırada 27 sini Ruslar. yüzde 13'nüde Ukrayna, Belarus(Beyazrusya), Almanya ve Hollandalılar oluşturuluyor.

polonyali-turistler--003.JPGDaha fazla Polonyalı turist sonbahar döneminde Antalya'ya gelmek istiyor ama;Varşova Dan Antalya'ya direk uçuşlar haftanın sadece çarşamba ve cumartesi günleri. Antalya'ya direk uçuşlar Varşova'dan sayısı artırılmalı. Pandemi döneminde Antalya bölgesinde açık olan otellere Polonyalı turistler can simidi oldu. Polonyalılar eylül ayında birinciliği Ruslardan aldı. Polonyalılar konuşma dili olarak kendi dilleri Lehçe ile İngilizce kullanıyor. Bu sene Almanlar gelmeyince pazarlarda esnafın alışverişte aktif konuşma dili Almanca'dan İngilizce'ye kaydı. '' diye konuştu.

polonyali-turistler--002.JPGGünyeli, Side-Manavgat destinasyonunda Alman turist ağırlamaya yönelik hizmet veren otellerin Alman turist gelmeyince otel açılımını 2021 yılı turizm sezonuna bıraktığını sözlerine ekledi.
polonyali-turistler--001.JPG
polonyali-turistler--004.JPG

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.