• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Antalya'ya gelen Polonyalı turist 550 binden 887 bine çıktı

Antalya'ya gelen Polonyalı turist 550 binden 887 bine çıktı
Antalya turizminin son 10 yıldır gözde turistler arasında Polonyalı turistler oldu. Antalya'ya geçen yıl 550 bin Polonyalı turist gelirken bu yıl ise 887 Polonyalı turist geldi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Türkiye turizminin kalbi Antalya'da turizmde bu sene en iyi sezonlarından birini yaşıyor. Antalya'ya 2022 yılı turizm sezonu yılın 11 ayında 3 milyona yaklaşıyor. Bu yıl Antalya'ya gelen turist sıralamasında Rus turistler birinci, Almanlar ikinci sırada ve üçüncü sırada ise İngilizler oldu.
Antalya turizminin son 10 yıldır gözde turistler arasında Polonyalı turistler oldu. Antalya'ya geçen yıl 550 bin Polonyalı turist gelirken bu yıl ise 887 Polonyalı turist geldi. Polonyalı turistler Antalya'da en fazla Alanya, Manavgat, Kemer, Belek ,Kundu, Kadriye ve Side turizm destinasyonunda tatillerini yapıyor.
Polonyalı turistler deniz, kum ve güneş turizmi konsepti yanı sıra Antalya'nın 20'ye yakın tarihi ören yerlerini ziyaret ederek Helenistik,Roma, Bizans Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserleri hakkında yerinde görerek bilgi sahibi oluyorlar. Polonyalı Turist Rehberi Ramazan Kadirova, Polonyalı turistlerin Antalya'da tatil sürelerinin 8 gün olduğunu söyledi. Ortalama tatil harcamalarının ise 890 Euro olduğunu belirten Polonyalı turistlerin aktif yaz sezonunda Antalya'da tatil yapmayı sevdiğini ifade etti. 

polonyali-turist.jpgHer Şey Dahil Konseptinde tatil yapan Polonyalı turistlerin dünyada birinci sırada tatil yaptığı ülkelerin İspanya, Mısır, Karayipler, Maldivler, Yunanistan ve Türkiye'de Antalya olduğunu vurgulayan Ramazan Kadirova,''Polonyalı turistler çok şakası ve espirili turistler. Antalya'ya gelen Varşovalı turistler deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında adeta açık hava müzesi konumunda olan Antalya'da çok sayıda tarihi ören yerinin olması geçmişi tarih hikayelerini çok merak ediyorlar. En fazla kültür turuna çıktıkları yer Antalya Kaleiçi, Alanya Kalesi, Roma dönemi şaheseri Aspendos Antik Tiyatro, Perge Antik Kent ve Side Antik Kent yer alıyor. '' dedi. 

 

polonyali-turist-001.jpg

Bu sezon savaşın olduğu Ukrayna'dan Antalya'ya  137 bin 885 Ukraynalı tatile geldi. Antalya'ya bu sezon Baltık ülkeleri Letonya'dan 72 bin, Estonya'dan 78 bin ve Litvanya'dan 206 bin turist geldi. Bunun yanısıra Slovakya'dan 155 bin 319, Romanya'dan 290 bin ve Moldova'dan 162 bin turist geldi

polonyali-turist-002.jpg

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.