• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Antalya'ya gelen Avrupalı turist Toroslardaki doğal yaşamı görmeli

Antalya'ya gelen Avrupalı turist Toroslardaki doğal yaşamı görmeli
Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann: Avrupa ,Alman, İngiliz ve İskandinav turistlerin otel dışına çıkarılarak Torosların zengin bitki çeşitliliği ve endemik bitki çeşitliliği, Yörük yaşamı, koyun ve kıl keçisi yetiştiriciliğini yakından görmeli

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesinde 19 yıldır yerleşik yaşayan emekli akademisyen ve ekolog Prof. Dr.  Horst Böhmert Ottmann, Torosların doğal güzelliği, zengin bitki çeşitliliği ve doğal insan yaşamlarının Antalya'ya gelen Alman, İskandinav ve Avrupalı turistlerin buluşması gerektiğini söyledi.

toroslar,-dogal-yasami.jpgtoroslar,-dogal-yasami-.jpgSide'de yerleşik yaşayan  Eko ve spor turizmi uzmanı Ekolog Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann yaptığı açıklamada , Antalya'ya kitle turizmi kapsamında ortalama 10 günlüğüne tatile gelen Avrupa ,Alman, İngiliz ve İskandinav turistlerin otel dışına çıkarılarak Torosların zengin bitki çeşitliliği ve endemik bitki çeşitliliği, Yörük yaşamı, koyun ve kıl keçisi yetiştiriciliğini yakından görmesi gerektiğini belirtti.
toroslar,-dogal-yasami-001.jpg
Eko turizminde İskoçya, Avusturya, İngiltere ve Almanya'nın dünyada önde olan ülkeleri olduğunu belirten Alman Ekolog Prof. Dr. Otmann, ''Almanya'da yeşilin ve doğanın korunması Avrupa Birliği(AB) Yeşil Mutabakat hükümlerine uyulması gerekliliği yerine getirilmesi bağlamında yeşilin korunması, çevre ve doğal kaynaklarının korunduğu ekolojik tarımın önde olduğu naturel ürünleri yetiştiği köyler oluşturulmasına bağlı kırsal alan ve doğal köy yaşamı turizmi son 5 yıldır hız kazandı. İnsanlar şehrin gürültülü ortamdan kurtularak bir köyde her şeyin doğal yetiştiği meyve ve sebze yetiştirmede hiç bir ilacın bulunmadığı tatil konseptini tercih ediyor.

toroslar,-dogal-yasami--001.jpgOrganik ürünler revaçta. Antalya'da Kaş, Elmalı, Demre, Finike, Elmalı, Korkuteli, Alanya, Gündoğmuş, İbradı, Gazipaşa, ve Akseki ilçeleri yaylalarında çok güzel doğal yaşamı ve Yörüklerin hayatını anlatan güzellikler var. Almanya, İsviçre ve İngiltere'de rezervasyonlarını internet üzerinden yapan  Natural Yaşam Köyleri var. Burada yetişen her ürün organik turist burada çiftlik Evinde kendi içeceği ineğinin sütünü ahıra girerek kendisi yapıyor. Yine omleti çiftliğin kümesinden aldığı yumurtalar ile yapıyor.  Bu bağlamda Akseki'nin Emiraşıklar, Korkuteli İmecik ve Beğiş , Avdan, İbradı Ormana ve Ürünlü mahallelerinde çok güzel turizme kazandırılmış köy evi bulunuyor. '' dedi. 

toroslar,-dogal-yasami-002.jpg

 Serik Solaklı Yörükleri Derneği Başkanı   Ömer Gürler,'' Bundan 45- 50 yıl önce Almanya, Avrupa ülkelerinde Yörük çadırlarını görmeye gelen ve çadırda bir hafta kalan entelektüel turist vardı. 30 yıldır gelmez oldular.' ifadesinde bulundu.
toroslar,-dogal-yasami-003.jpg

Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.