• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 36 °C

Antalya'ya gelen 16 milyon turistin 9 milyonu Side'yi ziyaret ediyor

Antalya'ya gelen 16 milyon turistin 9 milyonu Side'yi ziyaret ediyor
Side Antik Kentte ücretli turist ziyaretine açık olan Side Müzesini her yıl 110 bin ve Side Antik Tiyatroyu çoğunluğu Alman ve Avrupalı turist olmak üzere 310 bin turist ziyaret ediyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side -Manavgat/Antalya
- 7 asır hiç bir yerleşimin olmadığı Türkiye turizminin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminin öncü  destinasyonlarından biri olan  Side. Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamid'in Giritli Türkleri Side Antik Kentte kurduğu Selimiye köyünde kurduğu köy ile yerleşimin başlamasından 150 sonra turizme açılması ile Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin 9 milyonunun ziyaret ettiği tarihi ören yerlerinden biri oldu. Side Antik Kentte ücretli turist ziyaretine açık olan Side Müzesini her yıl  110 bin ve  Side Antik Tiyatroyu çoğunluğu Alman ve Avrupalı turist olmak üzere 310 bin turist ziyaret ediyor. 

side,-turist-001.jpg Side'de Apollon, ATHENA AA Bazilikası ve küçük bir şapelin bulunduğu Tapınaklar Bölgesi'ni ücretsiz ziyaret edebiliyorlar. Side Antik Kent dünyada turizmin aktif yapıldığı içinde yerleşimin olduğu tek tarihi ören yeri ünvanına sahip. 

 side,-turist-002.jpgGiritli Türklerin yaşadığı Side Selimiye de birinci kuşak Giritlilerden kalma 116 Osmanlı dönemi Cumbalı ev bulunuyor. Cumbalı Osmanlı evleri bugün torunları ve Manavgat Belediyesi işbirliği ile restore edilerek turizme hizmet veriyor. Side'de Osmanlı dönemi 116 CUMBALI ev başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa, ABD, Kanada, Uzak Doğu ülkeleri , Baltık ülkeleri, İskandinav ülkeleri ve Birleşik Krallıkta Osmanlı Son Gülücüğü turizm markası ile tanıtılıyor. 

side,-turist-003.jpgside,-turist-003.jpgside,-turist-004.jpg Kültür Turizmi Uzmanı ve Kokartlı Turist Rehberi İlkay Özen, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı ve 11 milyon turistin 12 milyonun ziyaret etmeden ülkelerine ve illerine dönmediği tek tarihi ören yerini Side olduğunu söyledi. Kokartlı Turist Rehberi İlkay Özen, '' Antalya'ya tatile yerli ve yabancı turist toplamının 27 milyonun 9 milyonu yabancı ve üç milyonu olmak üzere Side Antik Kenti ziyaret ediyor. Ülkemizde Side Antik Kent İzmir Efes'ten sonra en fazla turist ziyareti yapılan tarihi ören yeri.Side Antik Kent farklı dönemlere ait çok sayıda arkeolojik varlık olması nedeniyle turistleri büyülüyor.  Side tarihte liman şehri olduğu için her dönem hareketli cazibe merkezi olmuş. '' diye konuştu.

Bu haber toplam 4297 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.