• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Antalya'nın turistik envanteri

Antalya'nın turistik envanteri
ATSO ulaşım, turizm zenginliği, nüfus, konuya yaklaşım gibi birçok konuya bakarak Antalya’nın turistik köylerinin envanteri çıkarttı.

ANTALYA- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar’ın başkanlığında, Meclis Üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
ATSO Başkanı Davut Çetin, ekonomideki gelişmelerin yanı sıra, kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çetin, bir başka önemli konunun da kırsal turizm olduğunu belirterek, ''Kırsal turizm projesi ile bütün köylerimizi turizm potansiyeli açısından taradık. Bu çalışmada ulaşım, turizm zenginliği, nüfus, konuya yaklaşım gibi birçok konuya bakıldı. Adeta Antalya’nın turistik köylerinin envanteri çıkarıldı. Bu kitaplar sizlere de dağıtıldı. Eksikler olabilir, ama önemli değil. Önemli olan birkaç köyde pilot projelerin başlaması ve örnek olmasıdır, sonra arkası gelecektir. Burada önemli bir nokta kırsal turizm yasasının çıkarılmasıdır. Bu konuda da Antalya öncülük etmelidir ve milletvekillerimiz birlikte bu çalışmayı yapmalıyız. Birlik ve beraberlikle bu çalışmalar başarılı olacaktır. Oda olarak bu birlikteliğe katkıda bulunacağız'' dedi.

Kent merkezinde estetiğe dikkat edilmelidir
''Turizm sezonuna girdik, ancak bazı sorunlar artık kronik hastalık gibi devam ediyor'' diyen Çetin, şunları kaydetti:
''Cumhuriyet Meydanı'nda yerel ürünler adı altında pazar kurulması konusunda çok fazla şikayet aldık. Kalekapısı'nda ticaret yapan arkadaşlarımız konuşup, açıklasınlar. Bu tür izinler için ciddi kriterler getirilmelidir, kent merkezinde estetiğe dikkat edilmelidir. Cumhuriyet meydanı ciğer kebabı satılacak bir yer değildir.

Aslında geleneksel pazar kültürünü yaşatacak, gerçekten başta Antalya ürünleri olmak üzere, özgün ürünlerin satıldığı sabit pazarlar olmalıdır. Örneğin eski Sobacılar çarşısında kurulabilir, hatta bütün ilçe veya mahallelerde Avrupa'da görüp hayran olduğumuz türden geleneksel çarşılar olabilir. Ancak, her durumda artık işporta ticareti kültüründen vazgeçmeliyiz.

Alışveriş Festivali

Bunun dışında daha önce de konuştuğumuz, ama bir şey yapamadığımız ‘Alışveriş Festivali’ konusu var.

İstanbul Alışveriş Festivali’ni başarıyla geleneksel hale getirdi. Öyle ki, Hindistan'dan bile turist çekiyor. Antalya'da hem Antalyalılara hem de turistlere hitap edecek bir etkinlik gerekiyor. Bunun için hediye çekilişli alışveriş kampanyası ile esnafımıza destek olabiliriz. Bu konuda başta ticaret sektörü olmak üzere meclisimizden de destek istiyorum.

Bir başka konu ATSO üyelerine hem kendi aralarında ticarette hem de başka alışveriş ve harcamalarında indirim sağlayacak kart çıkarılmasıdır. Bu konuda çalışma uzun süredir yapıldı, bunu artık uygulamaya geçirmek istiyoruz. Bu konuda da komite ve komisyonlarımızdan katkı bekliyoruz.''
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.