• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

Antalya'nın sağlık ve spor turizmi potansiyeli çok yüksek

Antalya'nın sağlık ve spor turizmi potansiyeli çok yüksek
Vali Yazıcı; “Şehrimizi ekonomiden eğitime ticaretten tarıma kadar birçok sektörde el birliğiyle daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
AntalyaValisi Ersin Yazıcı, Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) Başkanı Ferhat Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Antalya’nın potansiyeli, 2022 yılı hedefleri ve eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı; “Şehrimizi ekonomiden eğitime ticaretten tarıma kadar birçok sektörde el birliğiyle daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.
antalyavalisi-ersin-yazici,-.jpgVali Yazıcı, Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) Başkanı Ferhat Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. 'ANTİAD Buluşturuyor' adlı etkinliğe Vali Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel, ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız, ANTİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.
Antalya’nın ekonomisinden eğitimine, turizminden tarıma, ticaretinden 2022 yılı hedeflerini kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, dernek üyelerinin talep ve isteklerini dinledi. Şehrin paydaşları olan iş insanları ile toplantıda olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Turizmin ve tarımın başkenti, sanayi ve ticaretin en önemli merkezlerinden Antalya’mızı birçok sektörde el birliğiyle daha da ileriye taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

 

antalyavalisi-ersin-yazici,.jpgSağlık ve Spor Turizminde Potansiyelimiz Büyük
Antalya’nın sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Sağlık turizmi konusunda adımızı dünyada duyuran bir şehiriz. Akdeniz ve Bilim Üniversitelerimizin Diş Hekimliği bölümleri çok başarılı. Turizm sezonunun bittiği dönemlerde şehrimizi sağlık, spor ve kongre turizmi ile canlandırmalıyız. Kış aylarında şehri hareket geçirecek, şehre marka ve değer kazandıracak işler yapılması lazım. Ben spor ve sağlık turizminin Antalya için çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda yapılan Tour Of Antalya bisiklet yarışı ile dünya Antalya’nın tüm güzelliklerini canlı olarak takip etti. Sağlık ve spor turizmi şehrimizin marka değerini yükseltiyor. Antalya ile bisikleti, sağlığı bir arada anıyoruz. Sağlık turizminde yapılan başarılı tedavilerle dünyada adımızdan bahsettiriyoruz. Şehrimizin çok büyük bir potansiyeli var. Bunu mutlaka değere dönüştürmeliyiz.” dedi.

Turizmi Çeşitlendirmek, Riskleri Yaymak Önemli
Şehrin özellikle kış aylarında da hareketli olabilmesi için turizmin mutlaka çeşitlendirilmesinin önemine değinen Vali Yazıcı; “Antalya’mız gerçekten her şeyiyle mükemmel bir şehir. Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden. Şehir olarak birçok potansiyele sahibiz. Turizmimizi çeşitlendirip, risklerimizi yaymamız gerekli. Şehrimize büyük oranda Rus misafirler ziyaret ediyor. 5 sene sonra aynı oranda Rus turist gelir mi bilmiyoruz. Bu tereddüttü yaşamamak adına turizmimizi çeşitlendirmeliyiz. Bu yüzden spor ve sağlık turizmi başta olmak üzere fırsatları değerlendirmeliyiz. Sağlık ve spor turizmi açısından desteklemelerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

antalyavalisi-ersin-yazici,--001.jpgAlanya-Antalya Yolu Trafiği Rahatlatacak
Alanya-Antalya Yolu’nun bitmek üzere olduğunu ve yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirten Vali Yazıcı; “Alanya ve Antalya arası çok yoğun bir trafik oluyor. Biliyorsunuz ki turizm potansiyelimizde Serik, Manavgat, Alanya başta olduğu için trafik yoğun oluyor. Proje çalışmalarımız bitti şimdi kamulaşmalar başladı. İnşallah en kısa sürede Alanya-Antalya yolumuzu çevre yolumuza dolayısıyla da havayolumuza bağlanıp doğu yakamızı rahatlatacağız.” şeklinde konuştu.

2022 Rezervasyonları 2019’a Yaklaştı
2022 turizm sezonundan çok umutlu olduklarını ve şimdiden rezervasyonların 2019 yılına yaklaştığına değinen Vali Yazıcı; “Turizm bu şehrin her şeyi. 2020 yılında moraller çok bozuktu. 2021 fena geçmedi. 2022’de 2019 yılını geçeceğimizi değerlendiriyoruz. Bunu yapılan rezervasyonlardan tahmin edebiliyoruz. İyi bir yıl olacağını öngörüyoruz. Turizm bu şehrin her şeyi, devlet büyüklerine de özellikle 2020 yılında şehrin moralinin bozuk olduğunu ifade etmiştim. Sektörle alakası olmayan kesimin bile morali bozuktu. Çünkü şehrin bir alışkanlığı var. Onu görmeyince morali bozuluyor. İnşallah 2022’de her şey iyi olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.