• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Antalya'da yat turizmi gelişiyor

Antalya'da yat turizmi gelişiyor
Antalya’da yatırım aşamasında olan Gazipaşa Yat Limanı’nın 2009’da, Alanya Yat limanı’nın 2008’de hizmete başlayacağıbildirildi.

ANTALYA-İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İMEAK DTO, halen yat bağlama kapasitesi yaklaşık 1400 olan Antalya'da, yatırım aşamasında olan yat limanları da hizmete girdiğinde toplam kapasitenin yüzde 100 artacağını bildirdi.

 

İMEAK DTO Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’de orta gelir düzeyinde olanların yat alma konusunda sıkıntı yaşamadığını, ancak bu yatların bağlanması, bakım-onarımıyla konaklaması açısından sorun yaşandığını bildirdi.

 

İMEAK DTO Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz çanağında yer alan ülkelerdeki yat sayısının 387 bin civarında olduğunu, bu sayının Türkiye’de 11 bini aştığını söyledi.

 

Türkiye’nin Akdeniz çanağındaki yat kapasitesinin ancak yüzde 4’üne sahip olduğunu belirten Kaçmaz, bu sayının çok yetersiz olduğunu ifade etti.

 

Antalya’da yatırım aşamasında olan Gazipaşa Yat Limanı’nın 2009’da, Alanya Yat limanı’nın 2008’de hizmete başlayacağını, Kaş-Bucak Marinası inşaatının da 2009 yılında bitirilmesi koşuluyla ihale edildiğini anlatan Kaçmaz, şunları kaydetti.

 

“Antalya’da yatırım aşamasında olan yat limanları var. Bu limanların toplam yat bağlama kapasitesi 1297 olacak. Bunlar hizmete girdiğinde Antalya’da yat bağlama kapasitesi yüzde 100 artacak. Şu anda bölgemizdeki marinaların yat toplam kapasitesi 1400 civarında bulunuyor."

 

Karaöz Belediye Marinası, Kemer Genişleme Projesi, Antalya - Lara Marinası ile Manavgat Marina - Yat İmal ve Çekek yeri projelerinin onay aşamasında olduğunu anlatan Kaçmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“İki-üç sene içinde ortaya çıkacak projelerin de hayata geçmesiyle Antalya ve yöresindeki marinaların toplam yat kapasitesi üç 3483’e ulaşacak. Mevcut kapasitenin iki mislinden daha fazla artış olacak. Bu projelerin onayı için de 16 kurumdan izin alınacak. Bu süreç devam ediyor. Yöredeki ırmaklarda da toplam 1500 yat kapasiteli projelerin geliştirilmesi düşünülüyor."

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.