• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Antalya'da turizm sezonu başladı; kaldırımlar işgal altında

Antalya'da turizm sezonu başladı; kaldırımlar işgal altında
Kaldırımlar otomobiller park alanına dönüşerek tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin yürümesini zorlaştırıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat-
Antalya- 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side'de turizm sezonu başlamasına karşı kaldırımlar otomobiller park alanına dönüşerek tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin yürümesini zorlaştırıyor. Turist rehberleri, şehir, pazar ve ırmakta bot turuna çıkardıkları Rus, Alman, Ukraynalı ve Kuzey Avrupalı turistlerin kaldırım işgali altında olduğu için turistlere mahçup düşürdüğünü söylüyor.

kaldirimlar-isgal-.JPGTurist rehberi İlkay Özen, pazartesi günleri Pazartesi pazarı ,Manavgat Irmağı'nda yat , bot ve tekne turuna çıkmaya gelen turistlerin Fevzipaşa Caddesinden geçmeye korktuğunu söyledi. İlkay Özen, '' Geçtiğimi günlerde bot turuna getirdiğimiz turistleri ırmak kenarına getirirken, kaldırım işgalinden ve ev kurucuların malzemelerini yola koymaları nedeni ile  turist yürümede zorlandı. Ayrıca balkonu yıkayan bir kadın yoldan turist geçtiğini bildiği halde suyu sıçratarak yıkamaya devam etti. Yine başka bir kadın yediği kuruyemiş kabuklarını aşağıya silkeleyerek, ay çiçeği kabukları misafirlerin üzerine döküldü. Fevzipaşa Caddesi'ndeki balkonlara asılan giysiler adeta Kamboçyayı andırıyor. Görüntü ve gürültü kirliliğinden geçilmiyor.'' dedi.

kaldirimlar-isgal-.jpg 

Turist Rehberi Halil Güleç, Antalya'da her yıl sezonda kaldırım işgalinin sorun olduğunu ve en utancı da görme engelli yoluna  ve yaya geçidine bile otomobil park edilmesi olduğunu kaydetti. Halil Güleç, şu bilgileri verdi:''Kaldırım işgali sorununa, görüntü ve gürültü kirliliği sorununa yerel yönetimler ile kolluk kuvvetleri çözüm bulmalı. Kaldırımlar işgal altında olursa turiste bir şey anlatamazsınız?. Turist gördüğüne inanır. İşgal  altında olan bir kaldırımda  sağlıklı bir turist  zor yürürken görme ve yürüme engelli bir turist nasıl yürüsün.?'' 

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.