• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Antalya'da domatesin kilosu 10 kuruşa düştü;çiftçi çaresiz

Antalya'da domatesin kilosu 10 kuruşa düştü;çiftçi çaresiz
CHP'li Antalya Milletvekili Aydın Özer, ''Demre(Kale)'de  turfanda sezonunun sonuna yaklaşırken, üreticiler içinde 10 kilo domates bulunan bir sandık domatesi 1 liraya satmaya başladı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya
- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer,  Türkiye'nin önde gelen turfanda sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Demre ilçesinde domatesin kilosu 10 kuruşa düştüğünü söyledi.  Turfanda sebze sezonunun sonuna yaklaşırken, azalan talep ile birlikte üretici domatesi, salça fabrikalarına satmaya başladığını belirten CHP'li Antalya Milletvekili Aydın Özer, ''Demre(Kale)'de  turfanda sezonunun sonuna yaklaşırken, üreticiler içinde 10 kilo domates bulunan bir sandık domatesi 1 liraya satmaya başladı. Domatesin kilosu 10 kuruşa düştü. Geçen yıllarda 1,5 liraya kadar satılan bir sandık salçalık domatesin bu yıl 1 liraya satılması, domates üreticisini üzdü. Demre Toptancı Hali yanındaki alanda TIRlara domatesi getiren üreticiler, "Dökmektense hiç olmaz da ekonomiye katkı olsun. Yoksa buraya kadar mazot paramızı ancak alıyoruz" dedi.
chp-ozer.jpg

domates-.jpg

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz "En iyi domatesin kilosu şu anda zaten bir lira. Salçalık domates için bu yıl çok alıcı yok. Nedeni birçok salça fabrikası şu anda kapalı. Demre'ye salçalık domates alımı için 3-4 tüccar geliyor. Üretici de onlar hangi fiyatı verirse kabul etmek zorunda. Rekabet olmayınca sonuç bu. Üreticinin eli mahkum. Geçen yıl 10 kiloluk domates kasası 1,5 lira civarında satıldı. Bu yıl talep az olunca sonuç bu. Bu üreticileri kutlamak gerekli. Dökmek, serada çürütmek yerine domatesi, ekonomiye kazandırıyor. Bırakın gübre, ilaç ve işçilik giderini karşılamayı, seradan TIR'a kadar olan traktörünün mazot parasını ancak alır. Belki üstüne 3-5 ekmek parası kalır mı bilmem ama markette gidin en ucuz domates hala 4-5 lira" ifadesinde bulundu.  

domates--001.jpg
domates--002.jpg
 

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.