• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Antalya'da 422 beş yıldızlı otel ile 680 bin yatak bulunuyor

Antalya'da 422 beş yıldızlı otel ile 680 bin yatak bulunuyor
Vali Ersin Yazıcı, 31 Afrika Büyükelçisi ve ailelerine Antalya'nin turizm değerlerini anlattı

Abdurrahman Buyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 31 Afrika Büyükelçisi ve aileleriyle bir araya geldi. Toplantı sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, turizmin çeşitlendirilmesi ve ülke çeşitliliği noktasında Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya’yı Afrika’lı temsilcilere tanıttıklarını belirtti.Vali Ersin Yazıcı, Afrika Ülkeleri Platformu Başkanı ve Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi ile 30 Afrika Büyükelçisi ve aileleriyle toplantıda bir araya geldi. İş insanı Hacı Osman Üçdan tarafından düzenlenen toplantıda, Afrika’nın çok önemli bir pazar olduğu ve dostane ilişkilerin hem ticari hem sosyal anlamda geliştirilmek istendiği vurgulandı.

antalyavalisi-ersin-yazici,-004.jpg

Turizmin Başkenti Antalya’mıza Hoşgeldiniz
Sözlerine Büyükelçileri turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Yazıcı; “Öncelikle şehrimize hoşgeldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Sizlerle birlikte burada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Antalya’mız bir dünya şehri. Ülkemizin dışa açılan penceresi, Türkiye’nin misafir odası. Her şeyiyle büyük ve örnek bir şehir. Türkiye turizmine hizmet eden, ülke turizminin yaklaşık üçte birini ağırlayan bir şehir. Antalya ülkemizin güneyinde bulunan ve 2 milyon 600 bini aşkın nüfusu olan, hem turizmde hem de tarımda adından söz ettiren bir şehir. Bu güzel şehrimizde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Tekrardan turizmin başkenti Antalya’mıza hoşgeldiniz.” şeklinde konuştu.

Akdeniz’in En Önemli Turizm Merkezlerinin Başındayız
Turizm noktasında şehirde bulunan tesislerde kaliteli ve üst düzey hizmet verildiğine değinen Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Biz turizm anlamında bu işi layıkıyla yapan dünyadaki ender şehirlerden biriyiz. Şehir olarak iddalıyız. 680 bin yatak kapasitemizle Adeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında geliyoruz. Dünyada iki yıldır yaşanan pandemi sürecinde de Güvenli Turizm Sertifikalarıyla otellerimizin tamamı pandemi koşullarına uygun olarak misafirlerimize hizmet verdi. Geçen yıl pandemiye rağmen Antalya’mızı sadece havayolu ile 9 milyonu aşkın turist ziyaret etti. Biz bu işi olması gerektiği gibi dünya standartlarında yapan bir iliz. Allah vergisi bir denizimiz, kumumuz, güneşimiz, doğal güzelliklerimiz ve tarihimiz var. Bizler de bu güzellikleri en üst düzeydeki hizmet kalitemizle buluşturarak bütün misafirlerimize sunuyoruz.”

Sizleri Antalya’mızın Güzelliklerini Görmeye Davet Ediyorum
Antalya’nın denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihiyle adeta yeryüzü cenneti olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Şehrimizde 422 adet beş yıldızlı otel hizmet vermekte. Biz Akdeniz Bölgesi’nde en kaliteli hizmeti en hesaplı biçimde misafirlerimize sunduğumuza inanıyoruz. Buradaki tüm Büyükelçilerimizi ve ailelerinide burada en iyi şekilde misafir edebileceğimize inanıyor ve Antalya’mızın güzelliklerini görmeye sizlerin ülke vatandaşlarınızı da davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Yeni Pazarlar Noktasında Çalışmalarımız Devam Ediyor
Toplantı sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlar noktasında çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek; “Afrikadan 31 büyükelçimizle bir araya geldik. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplantıyla ülkemizin güzelliklerini Afrikaya tanıtmak, oradaki vatandaşlarında ülkemizi ve şehrimizi ziyaret etmesini, ülkeler arasında iyi bir dostluk ilişkisi kurulmasını istiyoruz. Tabi onlarda da deniz, kum, güneş var. Ancak turizm noktasında bu işlerin dünya çapında en iyi yapıldığı yerin Antalya’mız olduğunu misafirlerimize vurguladık. Bu güzel şehrimizde onları da ağırlamak istediğimizi ilettik. En üst düzeyde en kaliteli şekilde sunduğumuz bu hizmetle dünyanın her yerinden Antalya’mızda misafir ağırlamak istiyoruz. Afrikalı vatandaşların da bundan yararlanmasını istiyoruz.” dedi.

Sağlık Turizmi ve Spor Turizmi Başta Olmak Üzere Turizmin Çeşitliliğini Arttıracağız
Basın mensuplarının 2022 yılı turizm sezonuyla ilgili sorusunu cevaplayan Vali Yazıcı; “İyi başladı. Dönüşler olumlu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu olumsuz sürecin ne getireceğini henüz bilmiyoruz. 2022 yılı ile ilgili tüm sektör temsilcilerimiz, pik yılımız olan 2019’dan daha fazla turist ağırlayacağımızı söylüyorlardı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan bu üzücü olay inşallah biran önce masada çözülür ve savaş biter. 2022 yılı için yeni Pazar arayışlarımız sürüyor. Sağlık turizmi ve spor turizmi başta olmak üzere turizmimizi çeşitlendirme noktasında da çalışmalarımız mevcut. Şehrimizde, Antalya’mızı öne çıkaran marka değerini yükselten spor etkinliklerini desteklemeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle sağlık turizminde de çalışmalar yapıyoruz. Turizmde alternatif seçenekler oluşturmanın yanında ülke çeşitliliği oluşturma noktasında da özel sektör ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 11-13 Mart arasında Antalya Diplomasi Formu için hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah Antalya’mız için hayırlı geçmesini diliyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.