• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya turizmini 2023'te yine Ruslar şekillendirecek!

Antalya turizmini 2023'te yine Ruslar şekillendirecek!
Yıl sonuna kadar 14 milyona ulaşmasına ulaşması bekleniyor. 2022 yılında son 3 yıldır Antalya birinciliği elden bırakmayan Ruslar Almanları geçerek yine birinci oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya, 2022'de kasım ayı itibariyle 13 milyon turist ağırladı. Yıl sonunda bu rakamın 14 milyona ulaşması hedefleniyor. Bu yıl Antalya'da 3 milyon turist ile Rusya zirvede yer aldıTürkiye turizminin amiral gemisi Antalya'da kasım ayı sonu itibariyle hava yoluyla gelen turist sayısı 13 milyon 300 bini aştı
Yıl sonuna kadar 14 milyona  ulaşmasına ulaşması bekleniyor. 2022 yılında son 3 yıldır Antalya birinciliği elden bırakmayan Ruslar Almanları geçerek yine birinci oldu.
Antalya'da kasım ayı itibariyle 13 milyon 300 bin  turist rakamı aşıldı. Antalya'nın 2022'yi 14 milyon turistle tamamlayacağı düşünülüyor. Antalya'ya gelen Rus turist sayısı 3 milyona ramak kaldı. Antalya turizmcisi, gelecek yılın bu yılın rakamlarına göre daha iyi bir sezon olacağını düşünüyor. Bu yıl Rusya 3 milyon turistle Almanya'yı geçerek Antalya'da en yüksek sayıya ulaşan ülke oldu. Almanya’dan ise 2 milyon 800 bin turist geldi. Antalya ve Belek bölgesinde turizmin 2022 yılını değerlendiren Rus Mobaly Turizm Acentesi Genel Müdürü Natalia Baranova   "Turizm sektörü, pandemi sonrası 2022 yılında başarılı turizm sezonu geçirdi.  Rus turistler Antalya'da tatil tercihlerini   ve Kundu, Belek, Konyaaltı, Alanya, Kadriye, Manavgat, Manavgat-Side Turizm Bölgesi. Rus turistler için Antalya'da tatil yapma bir ayrıcalık. Artık yaşlı Almanlar gibi yaşlı Rus yaşlı turistlerde Antalya'nın kışın güneşli gün sayısının fazla ve ikliminin ılıman olması nedeniyle  Alanya , Side, Kundu ve Belek'te geçiriyor. 2023 yılında da Antalya turizmini şekillendiren millet olmaya devam edecektir. Rusların Antalya'yı tercih etmesinde en önemli etkenlerden biride tatile geldikleri konaklama tesislerinin kalitesinin yüksek olması açık büfe yemekte gözlerini , gönüllerini ve midelerini doyurmada  çok zengin olması. Ruslar bu mutfak zenginliği İspanya, Mısır, Yunanistan, İtalya ve Portekizde bulamadığı tercihlerini Türkiye'de Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla'dan yana kullanıyor. ' diye konuştu. 

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.