• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

'Antalya spor ve bisiklet turizminden hak ettiğini almalı''

'Antalya spor ve bisiklet turizminden hak ettiğini almalı''
Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, yaklaşık 690 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin başkenti olan Antalya'nın başta bisiklet sporu turizmi olmak üzere tüm spor dallarından hak ettiği değerini bulması gerektiğibi söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Alman ekolog ve spor turizmi uzmanı emekli akademisyen Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, yaklaşık 690 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin başkenti olan Antalya'nın başta bisiklet sporu turizmi olmak üzere tüm spor dallarından hak ettiği  değerini bulması gerektiğibi söyledi. 17 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde yerleşik yaşayan emekli öğretim üyesi ve spor turizmi uzmanı Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Side'de evinde yaptığı basın açıklamasında 80 yaşında olmasına karşı sağlıklı zinde  ve dinç olmayı başta bisiklet sporu olmak üzere tüm spor dallarını yapmaya borçlu olduğunu kaydetti.

bisiklet-004.jpg 

YILLARDIR ANTALYA'DA TURİZMİN ANTALYA'DA  6-7 AY İLE SINIRLI OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ

Antalya turizminin dünyadaki turizm hareketliliği yaşayan ülke ve şehirlere göre bünyesinde turizm çeşitliliğini barındırması olduğuna dikkat çeken Prof. Ottmann, klima iklim yapısı , biyolojik çeşitliliği zebgin olması be kışın güneşli gün sayısının dünyadaki turizm destinasyonu şehirlere göre fazla olmasına karşı,'' Turizmin Antalya'da 6-7 ay ile sınırlı olmasını anlamış değilim!. Yaklaşık 50 gün sonra Antalya bölgesinde En fazla Alman ve Avrupalı turist ağırlayan destinasyon başta MANAVGAT olmak üzere otellerin yüzde 80'ni sezonu kapatacak. Yeni sezona kadar   en az 5 ay otellerin kapalı kalacak ve turizm çalışanları işsiz kalacak.Kışın başta Manavgat olmak üzere otellerin açık kalması için başta bisiklet sporuna özel önem verilmeli. Alman  ve Avrupalı bisiklet tutkunları her kış İspanya'nın Mayorka ve İtalya Toskana bölgesine gitmekten bıkkınlık geldi

.  Ayrıca kışın Avrupa'da gelen bisiklet tutkunları  nedeni  ile  Mayorka'da  çok büyük bisikletçi yığılması oluyor.?. Bunu da  Alman bisikletçiler beğenmiyor ve dünyada yeni  bisiklet rotalarına kaymak istiyor. Maalesef dünyada bisiklet sporu turizminde  dünyada lider ülke İspanya, İtalya ve Fransa.  Niçin Antalya ikinci bir Mayorka yada Toskana olmasın. Eşim İNGE ile birlikte Manavgat'ta bisiklet sporu ve diğer spor dallarının hayat bulması Manavgat-Herford kardeş şehirler arası kışın spor turizminin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarımızı tamamladık '' dedi..                            

bisiklet-005.jpg

100 BİSİKLET TAKIMI 100 BİN ALMAN VE AVRUPALI BİSİKLET TUTKUNU ANTALYA'YA GETİRİLMELİ!

Antalya'da acilen bisiklet oteli sayısının artması gerektiğinin altını çizen Türkiye dostu Prof. Dr. Ormann sözlerini şöyle tamamladı:''Sezon bitiminde otel kapanınca  oteli bisiklet  otele çevrilir mantığı yanlış. Çünkü bisiklet otellerinin müşterileri Almanya ve Avrupa ülkelerinin elit, paralı ve sağlıklı yaşamı seven müşteri ve sporvusu ve pedal çevirme tutkunu. Mayorka'da 50'nın üzerinde bisiklet oteli var. Bunların atölyesi, bisiklet takımlarının satıldığı ve kiralandığı  galeriler var. Burada kalan müşteriler sağlığına o kadar düşkün ki otellerin sabah, öğle ve akşam yiyeceklerinin kalorileri bile hesaplanarak veriyor. Türk dostlarımızın Cumhuriyetin 100'ncü yılı olan 2023 yılında başta Antalya olmak üzere 100 bin bisiklet tutkunu  Alman ve Avrupalı turistin pedal çevrilmesine yönelik çok güzel  sloganı var.Ama bu sloganın içeriğinin içi doldurularak ve projeler dirilerek acilen hayata geçirilsin. Türk dostlarımızın çok güzel bir  sözü var  ; un var, şeker var ve yağ var niye helva yapmayalım ?. Güney Kıbrıs'ta bile 20'e yakın bisiklet oteli var. ? Elimizi çabuk tutmak zorundayız. Manavgatlıların sıklıkla söylediği bir söz var; Manavgat Irmağı akar Manavgatlı Sarı Köprünün üzerinden ırmağın akışına bakar sözü gibi söylemek  değil; uygulanabilir  projeler  zaman geçirilmeden  hayata geçirilmeli. Biz Almanlarda yarın yaparız , yarın hallederiz, yapılır, edilir gibi sözler değil; yapılması gereken zamanında yapılır anlayışı var'. Amanlarda yarın yaparız sözü hiç bir zaman yapılmaz demektir.  Çünkü yarının ne getireceğini hiç kimse bilemez onun için her şey zamanında projelendirilmeli  yapılmalı! ''      

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.