• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya polis-turizmci işbirliği

Antalya polis-turizmci işbirliği
Antalya'ya gelecek olan sürücüler,tatil sırasında trafikte hiç hata yapmamaları halinde üç günlük tatille ödüllendirilecek.

ANTALYA- Kurban Bayramı tatili için Antalya'ya gelecek olan sürücüler, yıl içinde ceza puanı almamış olmaları ve kentteki geçirecekleri tatil sırasında trafikte hiç hata yapmamaları halinde, üç günlük tatille ödüllendirilecek.

 

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği -AKTOB Başkanı Osman Ayık ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Antalya'daki bayram tedbirleri ve iki kuruluşun aldığı ortak karar hakkında bilgi verdi.

 

Emniyet Müdürü Arslan, vatandaşların Kurban Bayramı tatilini güvenli ve huzur içerisinde geçirmeleri amacıyla polisin il genelinde önlemlerini artırdığını söyledi.

 

TATİLCİYE BAYRAM HEDİYESİ

 

Türkiye'de her yıl bayramdan önce ve sonra meydana gelen trafik kazalarında acı bilançoların ortaya çıktığına dikkati çeken Aslan, Antalya'da kazaların önüne geçebilmek ve trafik kurallarına uyulmasını özendirmek amacıyla AKTOB ile ortak proje geliştirdiklerini ifade etti.

 

Arslan, trafik kural ihlallerinin önüne geçmek ve kurallara uyulmasını özendirmek için bu yıl cezası bulunmayan ve Antalya sınırlarında hatasız araç kullanan sürücülerin AKTOB'un katkısıyla tatille ödüllendirileceğini söyledi.

 

Antalya'nın Burdur, Isparta, Konya, Muğla ve Mersin sınırları arasında ve şehir içi güzergahlarda görev alacak trafik ekiplerinin ödüllendirme için 2007 yılında hiç ceza almayan, bayram tatilinde de Antalya sınırlarında hiç hata yapmayan misafir 10 sürücüyü belirleyeceğini bildiren Arslan, bu sürücülerin aileleriyle birlikte üç günlük tatille ödüllendirileceğini söyledi.

 

Arslan ''Amacımız trafikte kurallara uyulmasına dikkati çekmek ve hatasız araç kullanımını ödüllendirmek. Vatandaşlarımızın bayram sonunda Antalya'dan mutlu ayrılmasını istiyoruz. Bu amaçla polis-vatandaş iş birliğinin yanı sıra şimdi de polis-turizmci iş birliğini ortaya koyuyoruz.'' dedi.

 

AKTOB Osman Ayık da trafik kazalarının bayram sevincini acıya dönüştürdüğünü, buna engel olmak amacıyla bu yıl polisle iş birliği yaptıklarını, hatasız 10 sürücünün bayramda ya da istedikleri farklı tarihlerde Antalya'da üç gün tatil yapabileceğini söyledi.

 

Trafikte hataya karşılık ceza yönteminin uygulandığını, hatasız ve dikkatli araç kullanımını ise ilk kez ödüllendirmek istediklerini bildiren Ayık projenin kurallarla ilgili özendirmenin yanı sıra iç turizmin canlanmasına da katkı sağlayacağını kaydetti.

DÖNÜŞÜNÜ BİR GÜN GECİKTİRENE YÜZDE 25 İNDİRİM

 

Turistik tesislerde tatil yapan vatandaşların bayramın son günü trafik yoğunluğuna maruz kalmaması için otel fiyatlarında indirim uygulaması başlattıklarını da ifade eden Ayık ''Memleketlerine dönmek isteyen ancak bir gün daha Antalya'da kalma şansı olan tatilcilere bayramın son günü otellerimiz yüzde 25 konaklama indirimi uygulayacak. Tatil sevinci kazalarla acıya dönüşmesin,'' şeklinde konuştu.

 

Tatil için belirlenecek 10 sürücünün yanı sıra hata yapmayan diğer sürücülere de Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince denetimlerde teşekkür belgesi verilecek.

 

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri de bayramda yurtlarda kalan kimsesiz çocuklar için gezi düzenleyecek ve çocukların Antalya'nın tarihi ve turistik bölgelerini görmelerini sağlayacak.

 

Terörle Mücadele ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri ekipleri de ''Tanıtımın Yolu Tanıtmaktan Geçer'' sloganıyla kentteki 200 öğrenci için Aspendos, Perge ve Side antik kentleri ile Manavgat Şelalesi'ne gezi düzenleyecek.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.