• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya Metro marketi açıldı

Antalya Metro marketi açıldı
Metro Grubu Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, 2007 yıl sonu itibariyle, geçen yıl elde edilen 762 milyon Avro'nun çok üzerinde ciro elde edeceklerini bildirdi.

ANTALYA- Alman sermayeli Metro Grubu'nun Antalya'da yaptırdığı ve Türkiye'nin güneş enerjisiyle çalışan ilk toptancı marketi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından açıldı.




Metro Grubu Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, 2007 yıl sonu itibariyle, geçen yıl elde edilen 762 milyon Avro'nun çok üzerinde ciro elde edeceklerini bildirdi.

Alman sermayeli Metro Grubu'nun Antalya'da yaptırdığı ve Türkiye'nin güneş enerjisiyle çalışan ilk toptancı marketi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından açıldı.

Metro Grubu Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, Metro Toptancı Marketi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın son yıllarda büyük atılımlar yaptığını söyledi. Antalya'ya 12 yıl önce toptancı market açmak istediklerini ancak çeşitli sorunlar ve hukuki süreçler nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirten Ergin, Metro Grubu'nun Antalya'daki toptancı marketin arsa hariç 11 milyon Avro'ya mal olduğunu kaydetti.

Dünyanın en önemli sorununun çevre kirliliği olduğuna dikkat çeken Ergin, şirket olarak çevreye karşı sosyal sorumluluk duygusu içinde olduklarını ve çevrenin korunmasına katkıda bulunduklarını belirtti. Ergin, bu nedenle dünyanın ve Türkiye'nin güneş enerjisiyle çalışan ilk toptancı marketini Antalya'da hizmete soktuklarını vurguladı. Güneş enerjisi sisteminin 1 milyon Avro'ya mal olduğunu anlatan Ergin, böylece yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanacağını ve çevrenin korunacağını vurguladı.

Antalya Metro Toptancı Marketi'nin hizmete girmesiyle bölgede fiyatların düşeceğini, kalitenin artacağını ve hijyenin müşteriler tarafından çok önemseneceğini anlatan Ergin, ''Türkiye'de böylesine çok büyük bir mağaza açmak hiç de kolay değil'' dedi.

Hakan Ergin açılış sonrası düzenlediği basın toplantısında da şirketle ilgili bilgiler verdi. Ergin, Metro Grubu'nun 8 ilde 11 mağazası olduğunu, 2 bin 500'den fazla kişinin istihdam edildiğini söyledi. Bu mağazalarda 12 bin kalem gıda, 15 bin kalem de gıda dışı ürün satıldığını dile getiren Ergin, şöyle devam etti:

''Metro Grup Türkiye'de 25 satış noktasında hizmet veriyor. Geçen yıl Türkiye'den 600 milyon Avro'luk ihracat gerçekleştirildi. Metro Grubu'nun Türkiye'de faaliyete başlamasıyla 700 milyon Avro üzerinde yatırım gerçekleştirildi. 2007 yılında bin 660 ulusal tedarikçiye hizmet verdik. Yıl sonu itibariyle geçen yıl elde ettiğimiz 762 milyon Avro ciroyu aşacağız.''

 

TOPTANCI HAL YASASI-

Toptancı Hal Yasası'nın Antalya'yı çok ciddi şekilde etkileyeceğini anlatan Ergin, sebze meyve dağıtımının daha çağdaş tesislerle yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'de 60 milyon ton meyve sebze üretiminin 3'de birinin çöpe gittiğini ifade eden Ergin, toptancı hallerin karşısında olmadıklarını bildirdi.

Antalya bölgesinde, çiftçilerle sözleşmeli tarım uygulamasını sürdürdüklerini, bu konuda çiftçelere destek verdiklerini ifade eden Ergin, sözleşme kurallarına uymayan çiftçilerin sözleşmelerini de feshettiklerini kaydetti.

Ergin, Metro Toptancı Marketi'nin Türkiye'de her yıl 2 ile 4 arasında mağaza açarak büyümesine devam etmeyi amaçladığını dile getirdi.

Metro Antalya Toptancı Marketi'nin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.