• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

Antalya Kültür Yolu Festivali etkinliklerle başladı

Antalya Kültür Yolu Festivali etkinliklerle başladı
Antalya sokaklarını, meydanlarını, müzelerini, galerilerini; rengarenk gösteriler, sergiler, etkinlikler ve konserlerle süsleyecek Antalya Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya
- Antalya sokaklarını, meydanlarını, müzelerini, galerilerini; rengarenk gösteriler, sergiler, etkinlikler ve konserlerle süsleyecek Antalya Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, Antalya sokaklarını, meydanlarını, müzelerini, galerilerini; rengarenk gösteriler, sergiler, etkinlikler ve konserlerle süsleyecek Antalya Kültür Yolu Festivali başladı. Antalya Kültür Yolu Festivali açılışı kapsamında Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, kentte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlere Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Antalya Milletvekilleri ve protokol üyeleri eşlik etti.

antalya-kultur-yolu-festivali.jpgantalya-kultur-yolu-festivali-001.jpg
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına ait “Eskizden Piksele Dijital Sanat” adlı sergiyi inceleyen Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet daha sonra tarihi Kaleiçi semtini, Üç Kapılar'ı gezip turistler ve vatandaşlarla sohbet etti. Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Uzak Yakın, Refik Anadol Rönesans Rüyaları sergilerini gezen heyet son olarak Türkiye'nin ilk ve tek Nekropol Müzesi’nin açılışını yaptı. Bakan Ersoy ve Vali Şahin, beraberindeki heyet ile Nekropol Müzesi'ni ve sergilenen eserleri gezerek mezarları inceledi.

antalya-kultur-yolu-festivali-002.jpg
Dünyada Birçok Örneği Var
İspanya, Roma, Vatikan ve Bulgaristan'daki nekropol müzelerden örnekler vererek dünyada birçok örneği olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy; “Şimdi de Türkiye'de, Antalya'da Nekropol Müzemizi açmış olduk. Türkiye'nin ilk Nekropol Müzesi. M.Ö. 3'üncü 4'üncü yüzyılına M.S. 5'inci yüzyıla tarihlenen mezarlar var burada." dedi.


antalya-kultur-yolu-festivali-003.jpg866 Mezar Bulundu
Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2008 yılında başlatılan kurtarma kazıları başlatıldığını anlatan Ersoy şunları söyledi: "Kurtarma kazıları sırasında 866 mezar bulundu. Çalışmalar geçen sene tamamlandı ve temmuz ayı itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Biz de hızlı bir şekilde tefriş ihalelerini tamamlayıp, Kültür Yolu Festivaline yetiştirdik."

Gala Konseri Gerçekleştirildi
Festivali kapsamında, Side Gymnasium’da düzenlenen Antalya Kültür Yolu Festivali Gala Konseri’ne katılan Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet, Devlet Çok Sesli Korosu’nun seslendirdiği “Carmina Burana” adlı eseri dinledi.

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.