• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zaroğlu görevine başladı

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zaroğlu görevine başladı
Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Dr. Candemir Zoroğlu’nu kabul etti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Dr. Candemir Zoroğlu’nu kabul etti. Turizmin başkenti Antalya’ya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili olarak görevlendirilen Zoroğlu’na görevinde başarılar dileyen Vali Yazıcı; “Bildiğiniz gibi Antalya turizmin başkenti. Antalya’mız eşsiz iklimi ve doğal güzellikleriyle adeta bir yeryüzü cenneti. Birçok medeniyetin eserlerini içinde bulunduran, en çok antik kente sahip şehir. Zengin bir tarihi ve kültürel mirası içinde barındıran şehrimizde çok sayıda tarihi eser mevcut. Geçen yıl pandemi den dolayı tüm dünyada olduğu gibi bizde de olumsuzluklar yaşandı.

antalya-il-kultur-ve-turizm-muduru-dr.-zaroglu-.jpgPandemiden önce 16 milyon yabancı, 4 milyon yerli olmak üzere yaklaşık 20 milyon turist ağırladı. Güvenli turizm sertifikasıyla hizmet üreten otellerimiz sayesinde pandemi dönemine rağmen iyi bir sezon geçirdik. Geçen seneki bu başarılı çalışmalardan dolayı bu sezona daha umutla bakıyoruz. Bu konuda çok büyük bir potansiyelimiz var. Onun için elimizde bulunan potansiyelleri değerlendirerek coğrafyamızın bize sunduğu avantajları mızı mutlaka ön plana çıkarmalıyız. Yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
İyi dilekleri için Vali Yazıcı’ya teşekkür eden Zoroğlu; “Antalya’nın potansiyelini bilmemek mümkün değil. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için elimden geleni yapacağımdan şüpheniz olmasın. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

antalya-il-kultur-ve-turizm-muduru-dr.-zaroglu--001.jpg

Dr. Candemir Zoroğlu Kimdir

Candemir Zoroğlu 1982 yılında Bursa’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. 2014 yılında Ankara Üniversitesi’nde tamamladığı çalışmasıyla Doktor unvanı almaya hak kazanmıştır. 2007 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çeşitli birim ve kademelerde görev yapan Candemir Zoroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen UNESCO, Avrupa Konseyi ve Milletlerarası Müzeler Konseyi’nin toplantılarında konuşmacı ve delegasyon üyesi olarak görevlendirilmiş, farklı ülke ve kurumlarla yürütülen müzakerelerde heyet üyesi olmuştur. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri vardır. Evli ve bir çocuk babası olan Zoroğlu iyi derecede İngilizce billiyor.

 

Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.