• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Antalya Hayvan Bahçesi'nde 6 farklı türden 16 sevimli dost

Antalya Hayvan Bahçesi'nde 6 farklı türden 16 sevimli dost
Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 143 türde 1485 hayvana ev sahipliği yapıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yeni hayvan türlerini ağırlamaya başladı. 1 Haziran itibarıyla tekrar kapılarını ziyaretçilere açan Hayvanat Bahçesi ailesine bu süreçte Babun, Vulture ve Avrupa muflonu gibi 6 farklı türden 16 yeni üye katıldı.

antalya-hayvan-bahcesi.jpgGeniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 143 türde 1485 hayvana ev sahipliği yapıyor. Doğa ile iç içe, hayvanlara geniş yaşam alanı sunan hayvanat bahçesi en yeni ve sevimli üyeleri ile zenginleşti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 70 gün kapalı kalan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, normalleşme kararıyla birlikte 1 Haziran’da tekrar açıldı. Kapalı olduğu süreçte bakıma alınan hayvanat bahçesi ailesine bu süreçte 4 tane Mısır Akbabası olarak bilinen vulture, 3 Avrupa muflonu, 3 koypu, 3 kuyruksüren, 2 lemur ve 1 babun dahil edildi.
antalya-hayvan-bahcesi-001.jpg

DOĞADA SIK GÖRÜLEMEYEN İLGİNÇ TÜRLER
Ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek ve doğada görmedikleri türleri göstermek istediklerini ifade eden Hayvanat Bahçesi yetkilileri, “Hayvan türü ve sayılarını arttırmak istiyoruz. Özellikle tek olan hayvanların eşlerini bulmak istiyoruz. Vatandaşların ilgisini çekebilecek hayvanları bulmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’deki mevcut hayvanat bahçeleriyle görüştük Bursa, Eskişehir ve Polonezköy hayvanat bahçelerinden bizde bulunmayan vultrin, kuyruksüren ve koypunun da aralarında bulunduğu yeni türleri hayvanat bahçemize kazandırdık. 1 Haziran itibarıyla yeni türlerle kapılarımızı açtık. 18 yaş altındaki vatandaşlarımız hayvanat bahçemizi velileri nezaretinde gezebilecek” dedi.
antalya-hayvan-bahcesi-002.jpg
antalya-hayvan-bahcesi-003.jpg

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.