• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Antalya deniz, kum ve güneş turizmi yatırımda doyuma ulaştı

Antalya deniz, kum ve güneş turizmi yatırımda doyuma ulaştı
' 'Antalya deniz, kum ve güneş turizmine yönelik otel yapımında doyuma ulaştı'' tine yönelik otel yapımında doyuma ulaştı''

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Manavgat'ta her yıl turizm sektörü konaklama  da  yeni beş yıldızlı otel yapımına bağlı 10 ile 15 bin yatak artışı oluyor. Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya 45 yıl önce 5 bin yatakla başladığı turizme 2021 yılında 422 beş yıldızlı otelle 680 bin yatak kapasitesine ulaştı.
Yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan  Manavgat-Side, geçen 40 yıllık turizm yokluğunda 3 bin yataktan , 216 beş be 4 yıldızlı otelle 300 bin yatak kapasitesine ulaştı. Manavgat bu yatak potansiyeli ile Türkiye'ye tatile gelen turistin yüzde 15'ni Antalya'ya gelen turistin yüzde 35'ni ağırlıyor. 

tisoyab)-baskani-huseyin-aydogan-001.jpgAntalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan '' Antalya Deniz , kum ve güneş turizmi konseptinde turist ağırlamaya bağlı yatak kapasitesine ulaşmada doyuma ulaştı.  Almanya'da tüm belediyelerin ''turizm masası var'' Yapılacak olan bir turizm yatırımı turizm masasından olur alamadan yapamıyorsunuz. Almanya'nın Baden -Baden Eyaletinde 4 yıldızlı konseptinde otel yatırım olacaktı.  Turizm Masası bölgenin turizm haritasını önümüze serdi ve o bölgede 4 yıldızlı otel kotası dolmuş; oraya otel yapmanı çevredeki otellere zarar veri diye izin vermedi. 25-20 kilometre uzaklığındaki yere üç yıldızlı otel yapımına izin verebiliriz  dediler. Bizde ise mantar biter gibi beş yıldızlı otel dikiliyor. Bir Alman turist bir önceki yıl tatile geldiği otelin denize baktığı odasının karşısına yeni 5 yıldızlı otel dikilerek odasının denizi görmesini engelleyen duvarlar görünce çok şaşırıyor. Bölgemizde her yıl 10 bin ile 15 bin arası yatak artışı oluyor. Farklı konseptte otel yatırımlarına yönelik yatırımlar yapmalıyız. Turizmde farklı olan her zaman kazanır.Ayrıca aynı konsepte turist ağırlama anlayışına bağlı otel yapımı  örneğin günümüzde yaşadığımız yeni tip Corona Virüsü COVİD 19  'DA  Yaşanan kısıtlamalar yumurtaları tek sepete koyulduğu içinde  nir krizde  içinde çıkılması hal alıyor. '' diye konuştu.

 

huseyin-aydogan.JPGBundan 8 yıl önce dönemin kültür ve turizm bakanı Ertuğrul Günay , Evrenseki bölgesindeki otelleri sağanak yağış sonrası su basması sonrası ''geçmiş olsun'' ziyaretinde dip dibe yapılmış beş yıldızlı otelleri görünce 'bir turistin  diğer otelin balkonuna rahat bir şekilde geçebilecek şekilde otel yapımı olmaz. Bu tür otel yapımına izin verilmesin çağrısında bulunduğunu , bu çağrıya geçen zaman içinde uyulmadığının net bir şekilde görüldüğünü sözlerine ekledi. 
tisoyab)-baskani-huseyin-aydogan-001.JPG

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.