• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Antalya 438 beş yıldızlı otelle en büyük turizm destinasyonu

Antalya 438 beş yıldızlı otelle en büyük turizm destinasyonu
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Kuveyt Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi’yi makamında kabul etti. Vali Yazıcı görüşmede Antalya ve Kuveyt'in kardeş ülke olduğunu vurguladı.

ANTALYA-Antalya Valisi Ersin Yazıcı Kuveyt Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi’yi makamında kabul etti. Vali Yazıcı görüşmede Antalya ve Kuveyt'in kardeş ülke olduğunu vurguladı.
Ziyarette, Vali Yazıcı ve Büyükelçi Alenzi Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Alenzi turizm başta olmak üzere her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek Türkiye’nin Müslümanların övünç kaynağı olduğunu ifade etti.

ersin-yazici,-kuveyt-,wael-yousef-alenzi.jpg
Tarım ve Turizmin Başkenti Antalya’ya Hoş Geldiniz
Büyükelçi Wael Yousef Alenzi’yi makamında misafir etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı; “Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Dünya şehri Antalya’mızda Kuveytli dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu ziyaretin iki ülke arasındaki olumlu gelişmeleri başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere daha da güçlendireceğiz inanıyorum. Antalya farklı kültürlerin bir arada yaşadığı güzel bir şehir. Biz bir dünya şehriyiz. Bu yıl Antalya‘ya sadece havaalanından 13 buçuk milyona yakın turist giriş yaptı. Ruslar, Almanlar, İngilizler ve Polonyalılar ilk sırada olanlar. 438 tane 5 yıldızlı otele ve 700 bin yatak kapasitesine sahibiz. 230 tane Mavi Bayraklı Plajımız var. Akdeniz ülkeleri içerisinde en yüksek kaliteyi, en uyguna veren turizm şehriyiz. Ama bunun yanında Antalya sadece turizmin değil tarımın da başkenti. Türkiye’nin kışın tüketti sebzelerin %68’ini biz üretiyoruz. Tarım ürünlerimizi sadece Türkiye'ye değil, Avrupa’ya da ihraç ediyoruz.” dedi.


Antalya’da Gördüğüm Hizmeti Dünyanın Hiçbir Yerinde Görmedim
Büyükelçi Alenzi ilk defa Antalya’ya geldiğini ve Antalya’da gördüğü hizmeti dünyanın hiçbir yerinde görmediğini vurgulayarak; “Sizlerle karşılaşmış olmaktan çok mutluyum. Kuveyt liderlerimizin en içten samimi duygu ve selamlarını iletmek istiyorum. Antalya’ya ilk kez geldim. Antalya çok büyük bir şehir ve ilk geldiğim anda sevdim. Görevim gereği dünyanın birçok ülkesine seyahatte bulundum. 3 gündür Antalya’dayım ve 3 gündür burada gördüğüm hizmeti dünyanın hiçbir yerinde görmedim. Alt yapısı ve üst yapısıyla Antalya’nın tamamını düşünecek olursak Türklerin cömertliğini her alanda hissedebiliyoruz. Bunu duyuyorduk. Bir Arap ve Kuveyt vatandaşı olarak Türkiye’nin son 20 yıl içerisinde gerçekleştirdiği ilerlemelerden onur ve gurur duyuyoruz. Türkiye, bütün Müslümanlar için övünç kaynağı olmuştur. Gerek savunma sanayi gerek turizm gerekse sosyal ve kültürel alanlarda vermiş olduğu hizmetlerin hepsi sadece Türkiye için değil bütün İslam dünyası için övünç kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

2022 YILINDA 470 BİN KUVEYTLİ TATİLE GELDİ; BUNUN 19 BİNİ ANTALYA'YA TATİLE GELDİ
2022 yılı içerisinde 470 bin Kuveyt vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirten Büyükelçi Alenzi; “Kuveyt vatandaşlarının seyahat için tercih ettikleri birinci ülke Türkiye oldu. Bu yıl içerisinde 470 bin Kuveyt vatandaşı Türkiye'yi ziyarete geldi. Bunlardan 19 bini ise Antalya’yı ziyaret etti. Biz Türkiye’de ki kardeşlerimizle bu ilişkiyi daha da ileri taşımak istiyoruz. Körfez ülkelerinden gelen vatandaşların bu bölgede yoğunlaşması için birlikte çalışmak isterim. Ben bu noktada temel bir etken olmak istiyorum. Türkiye ciddi anlamda Kuveyt’in yanında bulunduğu güzel tutumları söz konusudur.  '' ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.