• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya, 290 bin ziyaretçi kaybetti

Antalya, 290 bin ziyaretçi kaybetti
Tursapnet,AKTOB verilerine göre Antalya'nın yılın ilk 5 aylık döneminde ise yabancı ziyaretçi sayısında %10,38’lik azalma olduğunu yazdı.

İSTANBUL- Tursapnet, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’dan alıdığı verilere göre Antalya’nın, yılbaşından bu yana 290 bin dolayında yabancı ziyaretçi kaybettiği ortaya çıktı.

Tursapnet’te yer alan yazı şöyle:
Antalya’ya Mayıs ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı %9,1 düşüşle 1 milyon 346 bine geriledi. Yılın ilk 5 aylık döneminde ise yabancı ziyaretçi sayısında %10,38’lik azalma kaydedilirken, turist sayısı 2 milyon 494 bine indi. Bir başka deyişle Antalya, yılbaşından bu yana 290 bin dolayında yabancı ziyaretçi kaybetti. 
Bu dönemde, Almanya’dan gelenlerin sayısı % 13,4 artışla 870 bine çıkmış. Mali kriz nedeniyle Rusya pazarındaki düşüş % 32’yi bulmuş ve turist sayısı 802 binden 542 bine geriledi.
Antalya’nın güçlü pazarları arasında yer alan; Hollanda, İsveç, Belçika, Ukrayna, Danimarka, Norveç, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan gibi ülkelerden gelişler de önemli oranlarda azalırken, Almanya, Finlandiya, Polonya ve İngiltere pazarlarında ise artış oldu.

AKTOB'a gelen değerlendirme için ise Tursapnet şu yorumu yaptı:
Gönül isterdi ki binlerce acentayı temsil eden TÜRSAB'da benzeri istatistik verilerle sektörü düzenli olarak bilgilendirsin ve yönlendirsin.
Ama ne yazık ki hesap vermekten ve turizmcilerin gerçek sorunları ile yüzleşmekten hoşlanmayan, bunu da "damatla ve devletle kavga olmaz" gibi demode bir söylemin ardına sığınarak, kendince açıklayan Başaran Ulusoy ve yedeğinin de yedeği ekibinden böyle bir hizmet beklemek nafile bir çaba...
Hazır yeni bir seçim dönemine girilirken, TURSAPNET olarak, TURSAB yönetimine aday olan, ya da olacak kişilerden aşağıdaki taleplerimizi programlarına almalarını ve taahhüt etmelerini istiyoruz ;
1. Ciddi araştırmalar sonucu belirlenmiş, objektif ve rasyonel sektörel verileri düzenli olarak üyeleri ile paylaşması
2. Her Genel Kurul sonrası, önceki dönemi kapsayan Mali Genel Kurul ve gerçekleştirme sözü vermesi ve bu amaçla atılması gereken adımları şimdiden belirleyerek hazerunun bilgisine sunması
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.