• BIST 10196.75
  • Altın 4276.938
  • Dolar 39.8422
  • Euro 46.9336
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 29 °C

Ankara'dan Konya'ya 250 km hız

Ankara'dan Konya'ya 250 km hız
Ankara'dan ticari deneme seferi için hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT), saatte 250 kilometre hızla 1,5 saatte Konya'ya geldi.

KONYA - Ankara'dan ticari deneme seferi için hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT), saatte 250 kilometre hızla 1,5 saatte Konya'ya geldi.
Ankara'dan hareket eden YHT'nin ticari seferine, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, YHT için sertifikasyon sağlayacak İtalyan yetkililer, hat için danışmanlık yapan akademisyenler ile yüklenici firma temsilcileri katıldı.

hizli-tren-2a.jpg

1 Haziran tarihinden itibaren 250 kilometre hızla deneme seferlerine başlayan "Piri Reis Test Treni", Ankara-Konya YHT hattında sadece trafik yönetimine yönelik yazılım çalışmalarının tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Ankara-Konya YHT hattında 1,5 saat olan sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray'ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hız yapabilen hızlı tren setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya ineceği kaydedildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
  • emir günaydın05 Haziran 2011 Pazar 12:22türkienin birinci önceliği

    Taşımacılık konusunda uzman bir kişi olarak görüşüm şudurki;Türkiyenin ilk üç önemli meselesinden biri demir yolu taşımacılığıdır.Bu ağ sağlandığı sürede türkiye ekonomik olarak dışa bağımlığı azalaçağı gibi,cari açık bitecek,gıda fiyatları azalacak,ekonomi ciddi oranda artacaktır.lakin bu hükümet karayoluna verdiği önceliği ve heyecanı demir yoluna vermeli.( yılda yapılanlar yeterli değil.Çok geç kalındı ve hale kablumbağa hızıyla gidilmekte.(Bir kaç örnek Adanadan istanbula gelen bir kamyon karpuzun değeri 500 tl nakliyesi 1500 tl,tren haattı olsa bir tren 500 kamyonun yükünü taşır ve karpuzu bu millet tanesini 1 tl ye yer.Bu örnek tüm gıdada çoğaltılabilir.türkiye demir ağlarla örülse dışarıya giden araba parası ve akaryakıt parası tc de kalır cari açık hortlamaz.Vs Vs.

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.