• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Ankara-Tatvan turist hattı başlıyor…

Ankara-Tatvan turist hattı başlıyor…
Trenin turizmi canlandırmaktan çeşitli sanat alanlarını geliştirmeye kadar çeşitli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu doğrultuda Turistik Doğu Ekspresi'nin Ankara-Kars güzergahında hizmete sunulduğunu hatırlattı

ANKARA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik tren seferlerine ilginin artmasıyla birlikte Ankara Turistik Treni'nin Ankara-Tatvan güzergahında önemli bir değişiklik olacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, demiryolu sektörüne son 22 yılda yapılan yatırımlarla yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatlarının genişletilmesinin yanı sıra mevcut konvansiyonel hatların kalitesinin de artırıldığını belirterek, turizm odaklı hizmetlerin arttığını duyurdu. Bu hatlarda operasyonlara başlandı.

Trenin turizmi canlandırmaktan çeşitli sanat alanlarını geliştirmeye kadar çeşitli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu doğrultuda Turistik Doğu Ekspresi'nin Ankara-Kars güzergahında hizmete sunulduğunu hatırlattı. Bakan, turist trenlerinin Anadolu'nun çeşitli noktalarını keşfetme fırsatı sunduğunu ve bu sayede bölge ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Elazığ Haberleri'nin haberine göre; Uraloğlu ayrıca Ankara-Diyarbakır arası Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni ile Ankara-Tatvan arası Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treninin de faaliyete geçeceğini duyurdu. Bu trenlerin 9 yataklı vagon ve yemekli vagondan oluşarak ev konforunda seyahat etme imkanı sağlayacağını belirtti.

Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treninin başkentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de, Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treninin ise Ankara'dan saat 12.00'de hareket edeceğini duyurdu. 17. Tatvan'dan Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te, Cuma günü ise 19 Nisan 06.35'te hareket edeceğini belirtti. Tren güzergahındaki molalarda doğal, tarihi ve kültürel değerleri görme fırsatı sunulacağını sözlerine ekledi.

Bu yeni seferler için bilet satışının bu hafta başladığını açıklayan Uraloğlu, trenlerin haziran ayına kadar belirli günlerde karşılıklı hizmet vereceğini ve belirli merkezlerde duracağını belirtti.

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.