• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

Ankara-İstanbul arasında "Ekspres YHT" seferleri başlıyor

Ankara-İstanbul arasında "Ekspres YHT" seferleri başlıyor
Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00’da hareket edecek ilk YHT seferleri, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskişehir ve İstanbul Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak.

ANKARA- Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00’da hareket edecek ilk YHT seferleri, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskişehir ve İstanbul Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak.
Kademeli normalleşme sürecine geçilme kararı çerçevesinde demiryolu yolcu taşımacılığında da bazı düzenlemeler yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 57 milyon yolcuyu ulaştıran YHT'lerin, Covid-19 salgını nedeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet verdiğini ve kademeli normalleşme kararları doğrultusunda toplu taşıma araçlarında yolcu kısıtlamasının sona erdiğini bildirdi. 

1 Temmuz'dan itibaren tam kapasite işletilen YHT seferlerinin, bayram tatili öncesinde 10 Temmuz itibarıyla 26'dan 36'ya çıkarıldığı belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Günlük sefer sayılarının Ankara-İstanbul-Ankara arasında 10'dan 14'e, Konya-İstanbul-Konya arasında 4'ten 6'ya, Ankara-Konya-Ankara arasında 8'den 10'a, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında 4'ten 6'ya yükseltildi. Yolcuların, Kurban Bayramı tatili döneminde seyahat planlamalarını önceden yapabilmeleri ve gidiş-dönüş biletlerini aynı anda alabilmeleri için tüm parkurlardaki YHT seferleri için 31 Temmuz'a kadar olacak şekilde satışa açıldı."

“Ekspres YHT başlıyor”

Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT seferlerinin de başlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT seferleri, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskişehir ve İstanbul Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak" dedi.

YHT bağlantılı kombine taşımacılıkla seyahat sürelerinin önemli oranda düştüğüne dikkati çeken Karaismailoğlu, YHT+otobüs bağlantısıyla Ankara-Bursa seyahat süresinin 4 saat, Konya-Bursa'nın 4 saat 15 dakika, Ankara- Karaman'ın 3 saat 35 dakika ve İstanbul-Karaman'ın 6 saat 55 dakikaya indiğini kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, yolcu yoğunluğunun bayram tatilinin uzun olması nedeniyle önemli oranda artmasını beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mart 2020'den beri seyahat ve diğer kısıtlamalar nedeniyle vatandaşlarımız, Ramazan ve Kurban bayramlarını evlerinde geçirdi. Bu bayramda, hem kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması hem okulların tatil olması hem de yaz tatiline denk gelmesi dolayısıyla şehirlerarası seyahatler önemli oranda yoğunlaşacaktır. YHT seferlerinin artırılmasıyla günlük 4 bin 542, toplamda 16 bin 92 ilave kapasite sağlandı."

“Doğu, Güney, Vangölü Ekspresleri de sefere başlıyor” 

Karaismailoğlu, 28 Mart 2020'den itibaren seferlerine ara verilen anahat trenlerinin ilk etapta 12 Temmuz'dan sonra 12 konvansiyonel trenin hizmet vermeye başlayacağını bildirerek, Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi, Vangölü Ekspresi, 4 Eylül Mavi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Fırat Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Ege Ekspresi, Konya Mavi, İzmir Mavi, Göller Ekspresi seferlerinin başlatılacağını söyledi.

Sık seyahat edenler için YHT'lerde ve diğer trenlerde abonman paket satışının devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, orta ve yakın şehirler arasında daha önce işletilmeye başlanan bölgesel trenlerin 32 güzergahta günde 162 sefer yaptığını kaydetti.

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.