• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Ankara Ekspresi 8 yıl sonra yeniden İstanbul yolunda

Ankara Ekspresi 8 yıl sonra yeniden İstanbul yolunda
İş insanları, sanatçılar ve demiryolu sevdalılarının 'efsane tren' olarak nitelendirdikleri Ankara Ekspresi'nin ilk seferi için tüm biletler satıldı.

ANKARA- İş insanlarının, sanatçıların ve demiryolu sevdalılarının "efsane tren" olarak nitelendirdikleri Ankara Ekspresi'nin yarın yapacağı ilk sefer için bütün biletler satıldı. TCDD Taşımacılık AŞ'den aldığı bilgiye göre, özellikle iş insanlarının, sanatçıların ve demiryolu sevdalıların rağbet ettikleri "efsane tren" Ankara Ekspresi, seferleri başladı.'Efsane Ekspres' adıyla da bilinen Ankara Ekspresi, 8 yıllık YHT çalışması sonrası, Ankara Tren Garı'ndan her zamanki saatinde İstanbul yolcularını alarak yola çıktı. Yıllardır saat 22.00’de Ankara’dan hareket eden Ankara Ekspresi, Marmaray Tüneli’nin yapılmasıyla Ankara-Halkalı arasındaki mesafeyi 8 saat 44 dakikada gerçekleştirecek.

ankara-ekspresi,-001.jpgYoğun talebin olduğu Ankara-Halkalı-Ankara hattında hizmet verecek tren, biri engelliler için olmak üzere 4 pulman, 4 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Toplam yolcu kapasitesi 311 kişi olan Ankara Ekspresi'nde 4 pulman vagonda 231 kişi, 4 yataklı vagonda da 80 yolcu seyahat edebiliyor.

ankara-ekspresi,-002.jpg

İLK SEFERİNİ TAM DOLU GERÇEKLEŞTİRDİ
Tren ilk seferini 311 kişiyle tam dolu olarak gerçekleştirdi. Ekspres, Ankara ve Halkalı'dan her gün saat 22.00'de hareket edecek.  Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy'de duruşu olan trenin seyahat süresi, Ankara-Halkalı hattında 8 saat 44 dakika, Halkalı-Ankara güzergahında 9 saat olacak.

ankara-ekspresi,-003.jpg1

ŞUBAT 2012'DE SEFERLERE ARA VERİLMİŞTİ

Ankara'dan , İstanbul'dan 6 Temmuz'da başlamak üzere her gün karşılıklı işleyecek Ankara Ekspresi'nde seyahat eden yolcular trendeki restoranda yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Tamamı yataklı ve pulman vagonlardan oluşan 1 Şubat 2012’ye kadar saat 22.00’de Ankara’dan hareket eden ve akşam geri dönen efsane tren, Ankara Ekspresi'ne Gebze-Köseköy yüksek hızlı demiryolu hattı inşa çalışmaları nedeniyle seferine ara verilmişti. Genelde iş adamlarının kullandığı ve yataklı vagon imkanı sunan tren, artık Marmaray Tüneli’ni de kullanarak Halkalı’ya kadar gidebilecek. Seferler, her gün aralıksız devam edecek.
ankara-ekspresi,-004.jpg
Yeşilçam sinemasına konu olmuştu

Bu haber toplam 12219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.