• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Anı Tur'dan Flamenko-3

Anı Tur'dan Flamenko-3
Anı Tur 30 yılı kutlamasında otelciler, işadamları ve gazetecilerden oluşan 190 iş ortağına Villa Rosa’da muhteşem Flamenko Gecesi yaşattı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKIYE TURİZM
MADRİD/İSPANYA-
Kuruluşunun 30’uncu yılını İspanya’nın Madrid şehrinde Türkiye’den götürdüğü otelciler, işadamları ve gazetecilerden oluşan 190 iş ortağı ile birlikte kutlayan Anı Tur, konuklarına Villa Rosa’da muhteşem bir Flamenko Gecesi yaşattı.

madrid-flamonko-14.jpg

veli-hilal.jpg

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ile Yönetim Kurulu Üyesi kızı Hilal Çilsal Tepe’nin ev sahipliğinde düzenlenen gecede 30’uncu yıl pastası kesildi ve yemekler yenildi. Daha sonra sahne alan dansçılar Olga Liorente, Immaculada Aranda, Marco Flores, şarkıcı Matias Lopez ve gitarist Jesus Nunez 130 yıllık geleneğin zirvesinde bir gösteri sundular.

madrid-flamonko-1.jpg

madrid-flamonko-2.jpg

madrid-flamonko-3.20141212002714.jpg

madrid-flamonko-4.jpg

ANI TUR, ÜNLÜLERİN LOKALİ VİLLA ROSA

Yazar Ernest Hemingway ve Tom Cruise, Ava Gardner gibi sanatçılar, krallar ile İspanya’nın ünlü matadorlarına ağırlayan  Madrid’in en şöhretli Flamenko lokali Villa Rosa bu kez Anı Tur’un konuklarını ağırladı.
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Konuklarımıza Madrid’in sokaklarını, tarihi ve tültürel değerleri yanında İspanya’nın ruhunu oluşturan flamenco dansını göstermek istedik. İspanya’ya gelip bazı yemekleri yanında ünlü flamenco dansını şöhretlerin lokalinde izlemenizi istedik” dedi.

madrid-flamonko-21.jpg

VÜCUT DİLİ, MÜZİK VE AYAK SESLERİ

Flamenko dansını izlemeye giderken rehberimiz, Granada ve Sevilla’ya yerleşen çingeneler ile Endülüs’teki Araplar İspanya kültürüne çok şey armağan ettiler. Çingene ve Arap müziğinin ezgileriyle Flamıngo’nun insanı esir eden müziği doğdu. Bunun yanında boğa görüşleri ve flamenco bu kültürün etkisiyle ortaya çıkan vücut dilini birleştirdi. Boğa güreşlerinde kırmı pelerine sallayan, boğanın karşısında bir balirin gibi zarif hareketler yapan matadorla sahnede danseden flamengo dansçılarının vücut dilleri aynı şeyleri konuşur.
Youtube'dan Villa Rosa ile ilgili bir gösteriyi izlemek için linke tıklayın
http://youtu.be/tKlIBGNnG-Q

23.20141212002826.jpg

Kendini müziğin ritmine kaptıran dansçı vücut hareketlerini sanki bir boğa karşısında bir matodor gibi hareket eder. Ayak, el ve vücut hareketlerini müzik eşliğinde içinden geldiği gibi tekrarlar. Boğa güreşlerinin yapıldığı arenanın müthiş atmosferini gitarın, alkışların vey ere vurulan ayakkabıların çıkardığı seslerle transa girer. Dansçıları izleyen seyircilerde onlarla birlikte dansın ruhunu yaşarlar. Flamenko dansı ise 130 yıllık gelenek hala insanları kendine bağlıyor ve insanları şaşkına çeviriyor.

madrid-flamonko-33.jpg

madrid-flamonko-18.jpg

madrid-flamonko-12.jpg

madrid-flamonko-13.jpg

madrid-flamonko-16.jpg

madrid-flamonko-19.jpg

madrid-flamonko55-.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.