• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Anfaş, 26 yılda yüzde 26 büyüdü

Anfaş, 26 yılda yüzde 26 büyüdü
Fuar Direktörü Arzu Yüngül, 408 katılımcı firma ile 3702 markanın sergilendiği fuardan çok önemli geri bildirimler aldıklarını söyledi. Yüngül, 26 yılda fuarda net olarak yüzde 26 oranında büyüme gerçekleştiğini söyledi.

ANTALYA- Bu yıl 26’ıncısı gerçekleşen ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı’nın üzerinden henüz bir hafta geçmesine rağmen ikili görüşmelerden kısa sürede olumlu geri bildirimler alınmaya başladı
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından bu yıl 26. kez düzenlenen “Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı” (ANFAŞ Hotel Equipment) büyük katılımla gerçekleşti. 27. ANFAŞ Hotel Equipment için hazırlıklar şimdiden başlarken, fuarın 13-16 Ocak 2016 tarihlerinde düzenleneceği belirtildi. 21-24 Ocak tarihlerinde yapılan ANFAŞ Hotel Equipment’i değerlendiren, Fuar Direktörü Arzu Yüngül, 408 katılımcı firma ile 3702 markanın sergilendiği fuardan çok önemli geri bildirimler aldıklarını söyledi. Yüngül, 26 yılda fuarda net olarak yüzde 26 oranında büyüme gerçekleştiğini söyledi.

26 YıLDA ULAŞıLAN BAŞARı
Bu büyüme oranıyla 40 bin metre kare alana ulaştıklarını belirten Yüngül, “39 ülkeden 915 yabancı ve 62 ilden 32 bin 896 profesyonel ziyaretçi olmak üzere toplam 33 bin 811 ziyaretçiyi ağırladık. 26 yılda kat ettiğimiz yola dikkat çekmek istiyorum. 26 yıl önce 150 bin yatağı olan ve 2 buçuk milyon turist ağırlayan ülkemiz, 2014 yılında 35 milyon turist ağırladı ve 1 buçuk milyon yatak sayısına ulaştı. En önemlisi turist sayısı bakımından Türkiye dünya sıralamasında 13 yıl içinde 20’inci sıradan 6’ıncı sıraya yükseldi” dedi.

İKILI GÖRÜŞMELER OLUMLU
Yüngül, her yıl artan etkisi ile doğrudan ve dolaylı yatırımlarla 2 milyar dolarlık ticaret hacmi yarattıklarına dikkat çekerek, ANFAŞ Hotel Equipment’te düzenlenen ikili görüşmelerin büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Bu yıl profesyonel ziyaretçi katılımının önceki yıllara oranla daha yüksek olduğunu ifade eden Yüngül, “ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı’nı ziyaret eden, özellikle zincir otel üst düzey yöneticileri, fuar katılımcıları arasından ihtiyaçları doğrultusunda seçtikleri firmalarla ‘VIP İkili İş Görüşme’ler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerden önemli geri bildirimler aldık” diye konuştu.

GELECEK YıL IÇIN SÖZLEŞME
Bu yıl ANFAŞ’ta 10’uncu yılı olduğunu vurgulayan Yüngül şöyle devam etti: “Fuarda çok satış yapma eğilimli değiliz ama bu sene onu da gerçekleştirelim dedik. 27’inci yılımız için fuarımızın daha ikinci günü 4 firmamızla sözleşmemizi yaptık. Bu da fuarımızın verimliliğinin çok net göstergesidir. Diğer konu da, fuarcılığa yeni bir anlam kattığını düşündüğümüz VIP ikili görüşmeleri ki, 115 katılımcı firmayla 700 ikili iş görüşmesi gerçekleşti. Hatta bir firmamız, iki firma ile fuar esnasında anlaşma yapmışlar. Bunun dışında İran’dan otel yöneticilerinden oluşan çok ciddi bir grup ağırladık. Buradaki ikili görüşmelerde anlaşmalar yapıp noktayı koydukları gibi, firmalarımızdan alım da yaptılar. Bizim bir firmamız da iki gün önce İran’a giderek görüşme sağladı. Bunlar bizim için sevindirici gelişmeler.”
G20 ZIRVESI VE OTELLER
Farklılık yaratan otellerin ön plana çıktığını aktaran Yüngül, otellerin yenileşmesi için fuarın önemli bir ortam oluşturduğuna işaret etti. Yüngül, bu anlamda 2015 yılından itibaren Antalya’da gerçekleşecek olan G20 gibi uluslararası önemli ekonomi ve diplomasi zirvelerinde otellerin konumunun önemine değinerek, otellerde fuar sayesinde üst teknolojiye sahip, modern malzemelerin kullanılmasını sağladıklarını ifade etti.

SEKTÖR PROFESYONELLERI BULUŞTU
Bu yıl resmi kurumların sosyal tesisleri için yapılan satın almalar ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı’nda gerçekleşti. TSK, Polis Moral Evleri, Öğretmen Evleri ile toplam 50 firma grup sunumu gerçekleştirdi. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ise Türkiye’nin her yerindeki sektör profesyonellerinden oluşan üyeleriyle fuara grup ziyareti gerçekleştirdi. TÜYİB-DER (Tüm Yiyecek İçecek Bölümleri Temizlik ve Malzeme Teminatçıları Derneği) açtıkları stantta hem katılımcı hem ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca TUYİBDER, fuarı yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Azerbeycan, Gürcistan, Kosova, KKTC, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Almanya, Ürdün, Avusturya, İran ve Irak’tan otel sahibi, yöneticisi ve mimarlardan oluşan heyetler fuarı ziyaret etti. ‘Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması’ Yurtiçi ve Yurtdışından Binlerce Şefin Buluşma Platformu Oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.