• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Andrey Baranov: Rus turisti %3'den %20'ye çıkaracağız

Andrey Baranov: Rus turisti %3'den %20'ye çıkaracağız
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, “Antalya'da 15 Nisan'da gelmesi beklenen Rus turistler, Rusya'ya yaptırımlar nedeni ile 12 Haziran'da gelmeye başladı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA -
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, “Antalya'da 15 Nisan'da gelmesi beklenen Rus turistler, Rusya'ya yaptırımlar nedeni ile 12 Haziran'da gelmeye başladı. Şimdi yüzde 22 seviyesindedir. bu rakamın Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 45 seviyesi çıkmasını bekliyoruz” dedi.

680 bin yatak kapasitesi 428 beş yıldızlı otel sayısı ile Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'da Rus turizm hareketliliği başladı. Rusların Antalya'da 33 yıldır düzenli tatil yapma geleneğine sahip bulunyor.
Pandemi kısıtlamalarında Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Alman ve Avrupalı turistler gelmeyince Rus, Ukraynalı, Polonyalı ve Belaruslu turistlerin gelmesi Antalya otelcilere,turizm çalışanlarına ve turizmi esnafına can suyu olmuştu. Pandemi öncesi Antalya'ya 4 ,5 milyon Rus turist gelirken 2021 yılında 1,5 milyon Rus geldi. Pandemi öncesi Antalya'ya 16,5 milyon yabancı ve 4 milyon yerli turist tatil yapıyordu

rus-turisti.jpgYıllık 20 milyon turistin tatil yaptığı Antalya'da geçen sene 9 milyon yabancı turist geldi. Pandemi öncesi Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turist gelmesine bağlı ülke ekonomisine yıllık 11 milyar dolar döviz girdisi sağlıyor. Antalya'da sahil şeridinde Antalya'nın Kaş ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar başlangıcı merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın birinci başbakanlığı döneminde olmak üzere toplamda 85 milyar Dolarlık turizm yatırımı bulunuyor. Antalya'da bulunan 425 beş yıldızlı otelde 360 bin turizm çalışanı bulunuyor. Antalya Rus turist krizini Türkiye'nin Rusya'nın uçağı düşürmesi ile 7 yıl önce yaşadı.2022 yılında ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası 15 Nisan Da gelmesi beklenen Rus turistler bu sezon 12 Haziran'da gelmeye başladı.

andrey-baranov,-.jpgANTALYA'DA 85 MİLYAR DOLARLIK TURİZM YATIRIMI VAR?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası gerek Avrupa Birliği(AB),gerekse Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(PACE) ve Birleşmiş Milletler (BM) Rusya'ya ağır yaptırımları sonrası , Antalyalı turizmciler bu sezon Rus turist gelir miendişesi içindeydi.
Antalya Alanya'da yaşayan Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, şöyle konuştu: "Antalya'da 15 Nisan'da gelmesi beklenen Rus turistler, Rusya'ya yaptırımlar nedeni ile 12 Haziran'da gelmeye başladı. Antalya da Rus turist hareketliliği başladı. Antalyada otellerde Rus turist oranı 12 Haziran öncesi yüzde 4 seviyesindeydi. Şimdi ise yüzde 22 seviyesinde bu rakamın Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 45 seviyesi çıkmasını bekliyoruz. Yaptırımlar Rus turistler nedeniyle İspanya'ya, İtalya'ya ,Almanya Fransa'ya Yunanistan ve Portekiz'e gidemiyor. Alternatif olarak Türkiye 'de Antalya , Muğla ve Aydın'a geliyor. Birde Mısır, Karayipler, Tayland,Tunus ve Fas'a gidiyorlar. En fazla tatile geldikleri yer Antalya’dır.”

Bu haber toplam 2153 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.