• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Anaokulunda yemek yarışması

Anaokulunda yemek yarışması
TV'nin Yeşil Elma Programı'nın sunucu ve aşçısı Oktay Usta'nın (Aymelek) jüri olduğu yarışmada, dereceye girenlere birbirinden güzel hediyeler verildi.

GAZİANTEP -Gaziantep'te faaliyet gösteren Özel Güney Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Gonca Anaokulu'nun geleneksel hale getirdiği Yöresel Yemek Yarışması'nın üçüncüsü gerçekleştirildi.




Samanyolu Televizyonu'nun Yeşil Elma Programı'nın sunucu ve aşçısı
Oktay Usta'nın (Aymelek) jüri olarak katıldığı yarışmada, dereceye girenlere birbirinden güzel hediyeler verildi.

Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu'nun balo salonunda düzenlenen programda, öğrenci velileri sıcak yemekler, soğuk yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 ayrı kategoride yarıştı.

Jüri üyeleri, yaklaşık 100 değişik yemek ve tatlının tadına baktı. Katılımın yüksek olması jüri üyelerini epeyce yordu. Soğuk yemeklerde Zeliha Yağış yaptığı ağzı yamuk isimli yemeğiyle birinci seçilirken, sıcak yemeklerde Özden Uzer ve talılar kategorisinde Ayşe Küçük 1. oldu. Lezzetli tarifleriyle dereceye giren maharettli velilere yarışmanın sponsorları tarafından birbirinden güzel hediyeler verildi.




Tüm katılımcılara günün anısına sertifika dağıtıldı. Yarışmanın akabinde okulun halk oyunları ekibi ve jimnastik grubu birer gösteri sundu. Minik öğrenciler, annelerinden bol bol alkış aldı. Yarışma havasından çok bir şenlik havasında geçen günde, öğrenci velileri hem değişik yemek tarifleri öğrendi hem de birlikte eğlenceli vakit geçirdi.

Okul Müdürü Erdal Budak, veliler arasında kaynaşmaya sağlamak ve yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkmasına vesile olmak amacıyla geleneksel hale getirdikleri yarışmanın üçünsünü düzenlediklerini söyledi. Budak, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Oktay Aymelek de Türk mutfağının oldukça zengin olduğunu belirterek, "Mutfağımızın zenginliği bu tür yarışmalarla ortaya çıkıyor. Bu nedenle bu tür yarışmaların yapılması son derece önemli." dedi.

Oktay Usta'nın süsleme gösterisi beğeniyle izlendi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.