• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Anadolujet'in ilk genel müdürü Kerem Sarp oldu

Anadolujet'in ilk genel müdürü Kerem Sarp oldu
THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sarp Anadolujet'in ilk genel müdürü oldu.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sarp Anadolujet'in ilk genel müdürü oldu. THY'nin bir alt şirketi olarak faaliyetlerine devam ettikten sonra, ayrı bir şirket haline getirilen Anadolujet, geçtiğimiz ay şirketin adının AJet olarak değiştirildiğini bildirmişti.

KEREM SARP KİMDİR?

Amasya doğumlu olan 47 yaşındaki Kerem Sarp, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Finans ve Muhasebe bölümünden 2000 yılında mezun olmuş ve sonrasında İstanbul Üniversitesinde İşletme Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sarp, 2001-2005 yılları arasında sırasıyla Bilginler A.Ş. ve TNT Kargo’da Finans ve Muhasebe uzmanlığı görevlerinde bulundu

THY’DE 2005’TE İŞE BAŞLADI

2005 yılında Türk Hava Yolları kariyerine Satış ve Pazarlama Müdürlüğü’nde uzman olarak başlamış, 2009 yılında Venedik Müdürlüğüne atanmış ve Haziran 2014’te Güney Avrupa Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Temmuz 2015’te Satış Başkanı (II. Bölge) olarak görevine devam etmiş olan Sarp, Ocak 2022 itibariyle de Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görevine başladı.

Sarp, aynı zamanda THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş şirketinde Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürütmektedir. Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı Kerem Sarp, Anadolujet, İkram ve Uçak İçi Ürünler ve Yer İşletme Başkanlığı’nın çalışmalarından sorumlu olmuştur.

Sarp, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

'DÜŞÜK BÜTÇELİ' HAVA YOLU ŞİRKETİ

THY'nin bir alt şirketi olarak faaliyetlerine devam ettikten sonra, ayrı bir şirket haline getirilen Anadolujet, şirketin adının AJet olarak değiştirildiğini KAP'a bildirmişti. Kerem Sarp, ayrı bir şirket statüsüne kavuşan Anadolujet'in ilk genel müdürü oldu.

Anadolujet'in KAP bildirisinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımızın AnadoluJet markasının global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmesi ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmesi amacıyla faaliyetlerinin yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olarak kurulacak olan “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” altında devam ettirilmesine karar verilmiştir."

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.