• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Anadolu, tarihin tahtıravallisidir

Anadolu, tarihin tahtıravallisidir
Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulundan Doç. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu'nun tarihin tahtaravallisi olduğunu söyledi.

MALATYA-Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu'nun tarihin tahtıravallisi olduğunu söyledi.

Malatya Divan Bilim Kültür Sanat Derneği "Küreselleşme Sürecinde Eğitimde Yöneticilik ve Liderlik" konulu bir konferans düzenledi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansı İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Gezer verdi. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftü Vekili Ünal Tan ve çok davetli katıldı. Konferans öncesi dernek çalışmaları hakkında slayt eşliğinde bir sunum yapıldı. Sunumun ardından kürsüye gelen Dernek Başkanı Av. Ali Yıldırım, davetlilere şiir tadında bir mektup okudu.

 



İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, insanların doğum ile ölüm arasında örgün ve yaygın olmak üzere eğitime maruz kaldıklarını belirterek, "Örgün eğitim dışında insanlar hayatta yaygın eğitim alırlar. İişte bu eğitim türünü batılılar keşfederek bu alanı da değerlendirmek için çalışmalar yürütüyorlar." dedi. "Eğer bir yerde gelişmişlik sıkıntısı varsa bunun altında mutlaka eğitim sorunu yatıyordur" diyen Bulut, artık Türkiye'de herkesin öncelikli hedefinin eğitim olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

 

"Küreselleşme Sürecinde Eğitimde Yöneticilik ve Liderlik" konulu konferans veren Doç. Dr. İbrahim Gezer ise, Anadolu'nun tarih boyunca güçlü devletlere ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Gezer, şunları söyledi: "Anadolu tarihin tahtıravallisi olmuş, tarihin en çok medeniyetinin kurulduğu yer olmuş bir topraktır. Bu topraklarda köle kanı akıtılmamış komşusu aç iken tok yatan hiç kimse yetişmemiştir."

 

Gezer, günümüzün artık dönüşüm zamanı olduğunu belirterek, bunun da eğitimle gerçekleşebileceğini ifade etti. Gezer, daha sonra slayt eşliğinde konferansını verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.