İSTANBUL- Expo 2015’in ev sahipliğini üstlenecek olan kentin belirleneceği Uluslararası Sergiler Bürosu BIE'nin 31 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirilecek genel kuruluna az bir süre kala, kültürel ve sanatsal etkinliklerle etkisini göstermek isteyen İzmir için düzenlenen son etkinlik Anadolu Ateşi'nin gösterisi olacak.
Palais Des Congress’de sahne alacak Anadolu Ateşi gösterisini BIE delegeleri başta olmak üzere diplomatlar ve çok sayıda üst düzey yetkilinin izlemesi bekleniyor.

Anadolu Ateşi İtalyanların turne teklifini reddetti
Bu arada, İtalyanların da Anadolu Ateşi’ni 20-26 Mart günlerinde Milano’ya davet ettikleri öğrenildi. İzmir’in rakibi Milano’ya karşı avantaj sağlamak amacıyla yürüttüğü faaliyetlere destek vermek isteyen Anadolu Ateşi, Milano’dan gelen gösteri tekliflerini kabul etmedi. İzmir’in tanıtımında en etkili etkinliklerden biri olan Anadolu Ateşi gösterisinin İtalyanlarca kullanılmak istenmesi Türk delegasyonunu da şaşırttı.Milano’da Teatro Arcimboldi Salonu’nda altı gösteri isteyen İtalyanların teklifini Mustafa Erdoğan reddetti.
Genel Sanat Yönetmenliği’ni Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi, T.C. Dış İşleri Bakanlığı'nın organizasyonuyla Expo 2015 İzmir için Paris’te, 14 Mart 2008 tarihinde Palais Des Congress (Kongre Sarayı)’de sahne alacak.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.