• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Amatör dağcıyı AKUT kurtardı

Amatör dağcıyı AKUT kurtardı
Tırmanmak için çıktığı tepeden 10 metre aşağı düşen genç kız, cep telefonundan 112'yi arayarak yarım isteyince, AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı.

ANTALYA -Tırmanmak için çıktığı tepeden 10 metre aşağı düşen genç kız, cep telefonundan 112'yi arayarak yarım isteyince, AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu, ayağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezilme ve sıyrıklar olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Antalya İsmet İnönü Anadolu Teknik Lisesi'nde okuyan Selen Ecesı (18) Antalya'nın Kemer ilçesi Kuzdere Köyü yakınlarında bulunan Karataş kayalıklarına tırmanmaya başladı. Yaklaşık 8-9 metre yüksekliğe tırmandıktan sonra bir anlık dalgınlık sonucu kayalıklardan aşağı düşen genç kız, kendine geldikten sonra 112'yi arayarak kayalıklardan düştüğünü belirterek yardım istedi. Genç kızın düştüğü adresi alan 112 sağlık ekipleri durumu AKUT'u arayarak kayalıklara bir bayanın düştüğünü söyledi.

Bunun üzerine çok kısa bir sürede hazırlanarak genç kızın düştüğü yere 50 dakikada ulaşmayı başaran AKUT ekibi, yaklaşık 1 saat çalışarak genç kızı düştüğü yerden kurtardı. Burada 112 sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye bağlanan genç kız, yine AKUT ekipleri tarafından ambulansın bulunduğu bölgeye indirildi. Burada sağlık ekipleri tarafından 112 ambulansına alınan lise öğrencisi, Kemerde bulunan özel bir hastanede tedavi edildikten sonra Antalya Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

 



Genç kızın hayati tehlikesinin olmadığı, ayağında kırık olduğu, ayrıca, vücudunun çeşitli yerlerinde ezilme ve sıyrıkların bulunduğu belirtildi.

 

Yapılan kurtarma çalışmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AKUT Bölge Kurtarma Birimi Başkanı Yılmaz Şevgül, olayı öğrendikten hemen sonra bölgeye hareket ettiklerini belirterek, 500 dakikada olay yerine ulaştıklarını söyledi. Genç kızın 112'yi arayarak düştüğünü ve bunun ardından sağlık ekiplerinin de kendilerini aradığını belirten Sevgül, "Genç dağcı ile telefonla sürekli irtibat kurarak yerini tespit ettik. Bölgeyi çok iyi biliyoruz. Çünkü burası bizim tırmanma alanımız. Burası kayalık bir bölge, amatör dağcılar için risk oluşturuyor. Genç dağcımız kazayı çok ucuz atlatmış. Allah korusun daha yükseklere tırmanabilir ve oradan aşağı düşebilirdi. O zaman çok daha kötü olurdu. Ama genç kızın şansından cep telefonu başka bir yere fırlayıp gitmemiş. Ve genç kız kısa sürede kendini toparlayarak 112'den yarım istemiş. Bu çok önemli bir olay" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.