• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Altınbeşik Mağarası'na 2023'te 100 bin turist bekleniyor

Altınbeşik Mağarası'na 2023'te 100 bin turist bekleniyor
Başkan Av. Serkan Küçükkuru,''İbradı'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına başladık. 2023 yılında Altınbeşik Mağarasını en az 100 bin yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedefliyoruz.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Geçen yıl 80 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük mağarası Altınbeşik, doğal güzelliğiyle büyülemeye devam ediyor.
Antalya'nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesinde bulunan dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası nın  ilk  keşfi 1967 yılında mağara bilimci Temuçin Aygen tarafından yapılır. Mağara bilimci Temuçin Aygen ASPEG'li mağara bilimciler tarafından o dönem İbradı ilçe olmadan önce Akseki ilçesi sınırları içinde 73 irili ufaklı mağara keşfedilir.
Mağara içindeki sarkıt ve dikitlerin 19 milyon yılda oluştuğu tahmin ediliyor. Mağara içine İbradı Belediyesi ekiplerince kişi başı 30 lira karşılığında botlarla götürülüyor. İbradı Milli Parklar Müdürlüğü sınırları içinde bulunan mağaraya araçla giriş 39 lira. Mağara için aydınlanması yıllar önce Büyükşehir Yasası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi yapmıştı. Mağara içinde bugüne kadar 6 küçük gölet keşfedilmiş durumda Mağara içi yoğun neme bağlı 17 derece sıcaklıkta. Altınbeşik Mağarasını Türk mağara bilimciler yanı sıra   Çek Cumhuriyeti mağara bilimciler de  araştırma yapıyor 

altinbesik.jpgMağara Çekyalı turistler tarafından bilinmesine bağlı Avusturyalı, Balkan ülkeleri Slovenya, Almanya, Hollandalı , Belçikalı , Lüksemburglu ve İskandinavya ülkeleri Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Norveçli turistlerin ziyarete gelmelerine öncülük ediyor.      İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, Altınbeşik Mağarasını 80 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.  Başkan Av. Serkan Küçükkuru,''İbradı'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına başladık. 2023 yılında Altınbeşik Mağarasını en az 100 bin yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedefliyoruz. Altınbeşik Mağarasını görmeye gelenler aynı zamanda  Ormana Mahallesi Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atlarını da görüyorlar. İbradı alternatif turizmde Antalya'nın en özel , güzel ayrıcalıklı turizm ilçesi.' dedi. 

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.