• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Alpaslan: Haziran, Temmuz’da turizmde hareket bekliyoruz

Alpaslan: Haziran, Temmuz’da turizmde hareket bekliyoruz
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan: Haziran ve temmuzda daha yoğun bir turizm hareketliliği beklemekteyiz.

ANTALYA, Ramazan Bayramı'nın ardından koronavirüs kısıtlamalarının kademeli şekilde kaldırılmasıyla turizmin canlanacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 'Haziran ve temmuzda daha yoğun bir turizm hareketliliği beklemekteyiz.' dedi.

GMT Fuarcılık tarafından Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Lastminute" Turizm Pazarlama Fuarı'nın açılışında Alpaslan, böyle bir dönemde  düzenlenen fuarın önemini anlattı. Salgın nedeniyle tüm dünyada sıkıntılar yaşandığını belirten Alpaslan, Rusya'nın uçuşlara yaptığı sınırlandırmanın kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-nadir-alpaslan,-.jpeg

Antalya'da Ukrayna Kültür ve Turizm Bakanı ile yardımcısını ağırladıklarını belirten Alpaslan, şöyle konuştu:

"Ukrayna'dan ülkemize gelecek ziyaretçilerle ilgili Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın detaylarını görüşeceğiz, kendilerine de anlatacağız. Ülke olarak umuyoruz ki alacağımız tedbirlerle beraber vakalarda istediğimiz düzeye düşüp, yine başta turizm sektörü olmak üzere aşılamanın artırılmasıyla inşallah Ramazan Bayramı'nın ardından turizmde bir hareketlilik bekliyoruz. Haziran ayında ve sonrasında da inşallah turizmde bir bereket olacak. Buna yönelik sektörümüzle beraber, Bakanlık ve devlet olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ramazan Bayramı'ndan sonra inşallah her şeyin turizm adına güzel olacağını beklemekteyiz. Vaka sayılarının istediğimiz seviyeye düşmesiyle ülkemize olan sınırlandırmaların da kademe kademe kalkmasıyla haziran ve temmuzda daha yoğun bir turizm hareketliliği beklemekteyiz."

kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-nadir-alpaslan,--001.jpeg

Güvenli Sertifika Programı'nın önemili olduğunu söyleyen Alpaslan, geçen yıl salgın sürecinde programla büyük bir başarı sağlandığını belirtti. Dünyaya örnek olduklarını belirten Alpaslan, "Birçok ülke bizden Güvenli Sertifika Program'ının örneğini alıyor. Bu yıl da bu programı devam ettiriyoruz. Geçen yıl gördüğümüz faydalarını dikkate alarak son derece kararlı ve tavizsiz şekilde uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-nadir-alpaslan,--003.jpegSezonu "son dakika" rezervasyonları şekillendirecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, salgında uzun vadeli planlar yapamayan insanların son dakika gerçeklerini dikkate alarak tatil programları yaptığını söyledi. Turizm sezonunu "son dakika" rezervasyonlarının belirleyeceğini belirten Alpaslan, sözlerin şöyle tamamladı: "İnşallah aşılamanın tüm dünyada yaygınlaştırılmasıyla salgının gündemin gerilerine düşmesiyle beraber yine rezervasyonlar beklediğimiz gibi olacak. Artık teknolojinin ve dijitalleşmenin bu kadar arttığı bir dünyada salgın gibi bir süreci yaşayıp da bundan ders alan bir dünya olarak turizmde tüketici eğilimleri değişecek. Biz de turizmciler olarak turizm ürünleri sunan girişimciler olarak bunu dikkate alarak, gerekli çalışmaları yapıyoruz." 

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.