• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Almanya'daki büyük grev Hamburg Limanı'nı kapattı

Almanya'daki büyük grev Hamburg Limanı'nı kapattı
Kamu çalışanları tarafından düzenlenen grev, Hamburg Limanı 'nın 48 saatten fazla süreyle kapanmasına neden oldu.

HAMBURG / ALMANYA- Kamu çalışanları tarafından düzenlenen grev, Hamburg Limanı 'nın 48 saatten fazla süreyle kapanmasına neden oldu. Liman Avrupa'nın en yoğun ikinci limanı olduğundan, liman yetkilileri Elbe nehri üzerindeki gemi hareketlerini kısıtlamaya başladı ve grevin 24 Mart sabahına kadar sürmesi beklendiğinden limanı tüm çıkış yapan gemilere kapattı.

Liman idaresi, işçi sendikasının uyguladığı büyük kısıtlamalar nedeniyle Elbe'yi bloke ettiklerini açıkladı. Grev, "uyarı grevi" olarak adlandırılan Almanya'nın "Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft" (Verdi) tarafından Devlet ve Federal Kamu çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için organize edildi.

almanya,grev-.jpgalmanya,grev--001.jpgTüm ülkede iş bırakma çağrısında bulunan sendika ile bir sonraki görüşme turu 27 Mart'ta Potsdam'da yapılacak. Sendika, 2,5 milyon kamu sektörü çalışanı için %10,5 ücret artışı ya da aylık 500 Avro zam talep ederken, hükümet %5 ücret artışı ve bir kereye mahsus 2500 Avro ödeme teklif etti.

Basında yer alan haberlere göre Almanya genelinde 16.000'den fazla kişi harekete katıldı. Sendika, hastane ve kreşlerden binlerce çalışanın da harekete katılmasını bekliyor. Sendika ayrıca geçtiğimiz ay havalimanının güvenlik çalışanlarının iş bırakması ve havalimanındaki faaliyetlerin kısa bir süreliğine durmasının ardından Hamburg Havalimanı çalışanlarının da harekete katılmasını talep etti.

Grev süresince kılavuz kaptanlar limana gelen gemilere giremeyecek. Liman kuralları 90 metreden büyük ya da 13 metreden uzun tüm gemilerin limanda ve Elbe nehri boyunca seyredebilmeleri için kılavuz kaptan bulundurmalarını gerektiriyor. Bu nedenle şimdilik limanda sadece kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu olmayan daha küçük gemiler çalışabiliyor. Kilitler, hareketli köprüler ve barajlar gibi diğer hizmetlerin de grevden etkilenmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.